Μισθοί και προϋποθέσεις συμμετοχής

Μικρή καθυστέρηση θα εμφανίσει η έκδοση του πολυαναμενόμενου προγράμματος για τις 30.436 προσλήψεις ανέργων σε φορείς και δήμους όλης της χώρας (Κοινωφελής Εργασία). Σύμφωνα με το workenter, το πρόγραμμα «θα βγει μέχρι το τέλος του μήνα«.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η μικρή καθυστέρηση οφείλεται σε ήσσονος σημασίας διαδικαστικά – γραφειοκρατικά ζητήματα, τα οποία όμως θα επιλυθούν σύντομα.

Σημειώνεται ότι για την διεκπεραίωση του προγράμματος ο ΟΑΕΔ -με κονδύλια που ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας- αναβάθμισε την πλατφόρμα υποδοχής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Ένα μέρος των τελικών δοκιμών του συστήματος έγινε στις 16 Ιουλίου.

Όλες οι εκτιμήσεις συντείνουν στο ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, υποβάλλοντας αίτηση στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ, περισσότεροι από 60.000 υποψήφιοι.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι ωφελούμενοι απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
  • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
  • Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ (15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ)

Απολαβές

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Πηγή: workenter.gr
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος