Μερικές ημέρες παράταση για τις αιτήσεις

Παράταση αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 έδωσε στο πρόγραμμα «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους ανωτάτων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29» το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ, είναι ανοιχτό για αιτήσεις και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο http://www.oaed.gr/.

Είναι διάρκειας 12 μηνών, συνολικού προϋπολογισμού 90.000.000 ευρώ και απευθύνεται σε άνεργους πτυχιούχους ανωτάτων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, που θα εργαστούν σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Στόχος του προγράμματος είναι:

  • η άμεση απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των νέων πτυχιούχων στο επιστημονικό αντικείμενο,
  • η θεσμική αναβάθμιση του δημοσίου μέσω συγκεκριμένων project που εκτελεί υψηλά καταρτισμένο νέο εργατικό δυναμικό,
  • η αντιμετώπιση του φαινομένου της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας.

Οι μεικτές μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται:

  • για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.040 ευρώ
  • για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 990 ευρώ, ενώ για ωφελούμενους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα, οι ανωτέρω αποδοχές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντίστοιχα.
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος