Τι είπε ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ

Δεν θα δοθεί νέα παράταση του τρέχοντος προγράμματος του Α’ Κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας για τους 30.333 ωφελούμενους, που εργάζονται σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινότητας όλης της χώρας.

Αυτό ξεκαθάρισε ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, ο οποίος είπε ότι το υπάρχον πρόγραμμα θα έρθει ν’ αντικαταστήσει ένα νέο, σχεδιασμένο με βάση τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου θα υπάρξει και τροποποίηση στα κριτήρια επιλογής.

Οι οριστικές αποφάσεις για τη μη επέκταση των συμβάσεων του Α’ Κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εργασίας και της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Γ. Βρούτση.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ, το νέο πρόγραμμα θα δημοσιοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους.

Σε αυτή τη βάση, οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας βρίσκονται σε πυρετώδεις διεργασίες για την καταγραφή των αναγκών σε Δήμους και Περιφέρειες, ώστε να βγει στον «αέρα» το νέο πρόγραμμα.

Οι θέσεις των ωφελούμενων δεν έχουν ακόμη επακριβώς καθοριστεί, καθώς συνεχίζεται η καταγραφή των αναγκών από την τοπική αυτοδιοίκηση και επανακαθορίζονται οι ανάγκες. Ωστόσο είναι βέβαιο πως οι θέσεις του νέου κύκλου θα είναι τουλάχιστον 30.000 και πιθανότατα περισσότερες.

ΠΗΓΗ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος