Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-MOVIES θα βρίσκονται στο Αγρίνιο γι’ ακόμη μία φορά, στο OZ Rockstage στις 10 Μαρτίου. Θα παρουσιάσουν τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, από την εποχή των «Ξύλινων Σπαθιών», καθώς επίσης και καινούρια ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Οι B-Movies αποτελούνται από τους Τόλη Δεληγιάννη (μπάσο), Αλέκο Σπανίδη (τύμπανα), Ορέστη Μπενέκα (πλήκτρα) και Θανάση Τζίνγκοβιτς (ηλεκτρική κιθάρα).

Τιμή εισόδου 12 ευρώ.

Bιογραφικό:

Ο Παύλος Παυλίδης είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδιστής. Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1964 στη Βέροια και ζει στηΘεσσαλονίκη. Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε ως κιθαρίστας στην ελληνική ροκ μπάντα Μωρά στη Φωτιά και μετέπειτα ως frontman και στιχουργός στα Ξύλινα Σπαθιά.  

Οι γονείς του μετανάστες στη Γερμανία και ο ίδιος μετακομίζει συχνά. Σημαντικό μέρος της ζωής του θα το περάσει στο εξωτερικό, με κύριους σταθμούς το Παρίσι και τη Γενεύη. Στην Ελλάδα αρχίζει να δραστηριοποιείται σαν κιθαρίστας σε τραγούδια του Στέλιου «Σαλβαδόρ» Παπαϊωάννου, με το γκρουπ Μωρά στη Φωτιά, την περίοδο 1986 – 1988, οπότε και αποχωρεί.

Δημιουργικότερη, ωστόσο, περίοδος στη ζωή του θεωρείται αυτή των Ξύλινων Σπαθιών. Αυτό, τόσο λόγω της μεγάλης απήχησης και πλήρους αναγνώρισης από ένα διψασμένο για καλό ροκ ηλεκτρονικό ήχο κοινό, όσο και λόγω του ποιοτικού, αλλά και ποσοτικού πια μεγέθους του έργου του. Το ταξίδι με τα Ξύλινα Σπαθιά θα διαρκέσει μέχρι και το 2003. Μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του με τα Ξύλινα Σπαθιά υπήρξαν τα τραγούδια:»Ο βασιλιάς της σκόνης», «Αδρεναλίνη» και «Λιωμένο παγωτό». Μεγάλο μέρος της δισκογραφικής δουλείας των Ξύλινων Σπαθιών αναφέρεται στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Μετά το «χωρισμό» αυτό, συγκροτήθηκε λοιπόν μια νέα ομάδα, οι B-movies, οι οποίοι θα είναι στο εξής οι συνοδοιπόροι του. Το 2004, κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Αφού λοιπόν ξεχάστηκα». Το 2006, κυκλοφορεί ο δίσκος «Άλλη μια μέρα», σε συνεργασία με τους B-movies. Το 2008, κυκλοφορεί το «Live στο θέατρο Απόλλων της Σύρου», μαζί με τους B-Movies. Το καλοκαίρι του 2009, κυκλοφορεί το DVD «REC», το οποίο περιέχει να ντοκιμαντέρ 72 λεπτών γύρω από τα τραγούδια των προσωπικών δίσκων του, της μουσικής του καριέρας και των παραστάσεων στη Σύρο, δώδεκα τραγούδια από τις παραστάσεις στο θέατρο Απόλλων και ένα audio CD με τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους σε διαφορετικές εκτελέσεις και μία ακουστική εκτέλεση του “Τροφή για τα θηρία”. Το 2010, κυκλοφορεί ο δίσκος «Αυτό το πλοίο που όλο φτάνει», σε συνεργασία με τους B-movies.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος