Ο ανακαινισμένος Δημοτικός Κινηματογράφος «Άνεσις» ανοίγει τις πόρτες του το βράδυ της Πέμπτης (26/10/2017), για να υποδεχτεί το σινεφίλ κοινό της πόλης στην πρεμιέρα της φετινής κινηματογραφικής σεζόν, αλλά και στην πρεμιέρα μίας… νέας εποχής για τον Κινηματογράφο στο Αγρίνιο. Ο «Άνεσις» άλλαξε άρδην την εμφάνισή του με τις ολικές παρεμβάσεις του Δήμου Αγρινίου και παρουσιάζεται πλέον ως ένας σύγχρονος κινηματογράφος που θα παρέχει όλες τις ανέσεις στο κοινό του.

Ο Δήμος Αγρινίου πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (26/10) συνέντευξη Τύπου, για να εγκαινιάσει ατύπως τον ανακαινισμένο κινηματογράφο, με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου να τονίζει χαρακτηριστικά ότι «ο ‘Άνεσις’ παραδίδεται στο κοινό της πόλης αναβαθμισμένος και αντάξιος της ιστορίας του».

Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε στις δηλώσεις του: «Με την ευκαιρία της νέας χειμερινής κινηματογραφικής περιόδου, παραδίδουμε τον Δημοτικό Κινηματογράφο ανακαινισμένο. Ήταν στόχευση της Δημοτικής Αρχής να αναβαθμίσουμε όλους τους χώρους του Δήμου και ιδιαίτερα αυτόν τον ιστορικό χώρο του ‘Άνεσις’, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια σε κατάσταση εγκατάλειψης. Θέλαμε να αναβαθμίσουμε το ‘Άνεσις’ και το κάναμε μέσα σε μία πολύ δύσκολη εποχή, με πολλά άγχη και πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα. Παρόλα αυτά είμαστε εντός χρονικού πλαισίου και ο Δημοτικός Κινηματογράφος παραδίδεται στην ώρα του για τη νέα κινηματογραφική σεζόν. Κλείσαμε τον Κινηματογράφο για αρκετές ημέρες, για να γίνει εγκατάσταση της πυρασφάλειας, αντικατάσταση της οθόνης και ανακαίνιση του κυλικείου. Αλλάξαμε 480 καθίσματα και έγιναν βελτιώσεις στον προτζέκτορα και στην ηχητική εγκατάσταση του χώρου.» Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους συντελεστές της όλης προσπάθειας σημειώνοντας: «Ευχαριστώ όσους βοηθούν στην λειτουργία του Κινηματογράφου, αλλά και όσους βοήθησαν στην ανακαίνισή του. Ευχαριστώ την ΚΕΔΑ, την Αντιδήμαρχο Μαρία Παπαγεωργίου, την υπεύθυνη Δημοτικού Κινηματογράφου Χριστίνα Μπαλάσκα και τα συνεργεία του Δήμου». Ο κ. Παπαναστασίου έκλεισε λέγοντας «η προσπάθεια αποδίδει καρπούς. Συνεχίζουμε».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου υπογράμμισε «Παραδίδουμε ανακαινισμένο έναν εμβληματικό χώρο για το Αγρίνιο, όπου όλοι έχουμε περάσει όμορφες στιγμές. Έναν χώρο όπου συγκινηθήκαμε και ταξιδέψαμε. Οι φθορές ήταν μεγάλες και ήταν πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής και δη του Δημάρχου η ανακαίνιση του ‘Άνεσις’. Με δουλειά πετύχαμε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα και περιμένουμε τους σινεφίλ με ταινίες πρώτης προβολής, να περάσουν όμορφα τα βράδια τους. Καλή χειμερινή σεζόν».

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του Κινηματογράφου:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος