Ο Δημήτρης Παπανδρέου που κατάγεται από τα μέρη μας είναι διπλωμάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών όπου ξεκίνησε την συναρπαστική όπως θα διαπιστώσετε καριέρα του το 1995.

Έχει υπηρετήσει σε διάφορες ελληνικές διπλωματικές αρχές στο εξωτερικό, όπως στη Δαμασκό της Συρίας όπου τα τρία χρονια της εκεί θητείας του τον ώθησαν να προχωρήσει στη συγγραφή δυο εξαιρετικών βιβλίων, το ένα για την ίδια την πολιτική ταυτότητα της Συρίας και το δεύτερο για την ευρύτερη Μέση Ανατολή για την οποία λόγω των γνωστών εξελίξεων έχει αποκτήσει ξεχωριστό ενδιαφέρον οπότε αξίξει να τα διαβάσουμε.

Ο Δημήτρης Παπανδρέου υπηρέτησε τη χώρα μας και στα Σκόπια όπου κι εκεί η κατάσταση ειναι ασταθής όπως βλέπουμε, ενώ ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η θητεία του στην Ουκρανία όπου το 2014 βίωσε τις δύσκολες στιγμές του πολέμου που ξέσπασε στη χώρα με αρνητικές συνέπειες για την εκεί ελληνική ομογενεία.

Ο Διπλωμάτης μας έχει ασχοληθεί και με άλλα θέματα. Ενδεικτικά αναφέρω την καταπολέμηση της πειρατείας για την οποία συνέγραψε ενα χρησιμότατο βιβλίο 400 περίπου σελίδων, έχει ασχοληθεί και με τις ελληνορωσικές σχέσεις, ενώ σήμερα ειναι ο Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών στην Βόρεια Ελλάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Ο Δημήτρης Παπανδρέου σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή στην Αθήνα, έχει δε εξειδικευτεί στις Βυζαντινές μελέτες και στην Ευρωπαϊκή Ιστορία με σπουδές στο Παρίσι στην Σορβόννη με ανάλογη συγγραφική δραστηριότητα και σε αυτούς τους τομείς.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ένας άνθρωπος απο τα μέρη μας εκπροσωπεί επάξια την χώρα μας και τη διπλωματία της κι ελπίζουμε να τον έχουμε και σύντομα κοντά μας!

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος