Ανήμερα Πρωτομαγιάς (Δευτέρα 1 Μαΐου, 21:00) ο Αγρινιώτης Ανδρέας Κατερινόπουλος ανεβαίνει στη σκηνή του sixd.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι) για μία γιορτινή live παράσταση, με γενικό τίτλο «Τα Πουλιά Ανήκουν στον Ουρανό». Είσοδος: 5 ευρώ.

Η παράσταση περιλαμβάνει σουίτες από την συλλογή FilmSuites & Suitesforballet, καθώς και κομμάτια από το επερχόμενο album του. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχει το ποίημα του FedericoGarthiaLorca «Κλάψε κιθάρα μου» σε στίχους Λίνας Δημοπούλου, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί μελοποιημένο το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη Darkness & Shadows από τα Κρυμμένα ποιήματα σε απαγγελία και ερμηνεία της ηθοποιού Δώρας Σαμψώνα. Όλα αυτά με τη συνοδεία ενός μικρού ensemble εγχόρδων (stringensemble) με βιολιά, τσέλο, κρουστά, κιθάρες, μπουζούκι και μαντολίνο.

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος είναι ένας συνθέτης, performer και πιανίστας με αξιοσημείωτη πορεία. Oι επιρροές του, από την κλασσική και ρομαντική μουσική σκηνή και το κύμα του μινιμαλισμού έως τη βρετανική εναλλακτική, postrock, σε συνδυασμό́ με τις σπουδές του στο κλασσικό πιάνο, στην σύνθεση και το τραγούδι, του δίνουν μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους νέους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς. Σε ένα ευρύτερο φάσμα ατμοσφαιρικής και ambient υπόστασης, ο εξαιρετικά ταλαντούχος αυτός μουσικός συνδέει την μοντέρνα post-μινιμαλιστική σύνθεση με την κλασική μουσική, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο, βαθιά συναισθηματικό και πλούσιο σε χρώματα και αναφορές αποτέλεσμα, αφήνοντας ανοιχτές διάπλατα τις πόρτες στον κλασικό ρομαντισμό.

Οι εμφανίσεις του είναι επιλεκτικές και τόσο ξεχωριστές όσο και οι συνθέσεις του. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το περσινό live του στον ασφυκτικά γεμάτο λόφο Νυμφών στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 170 χρόνια από την ίδρυσή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αξιομνημόνευτη είναι επίσης η παράστασή του στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2014, όπου παρουσίασε το μινιμαλιστικό έργο OjosVerdes παίζοντας ζωντανά 7 πρωτότυπα soundtracks για ένα υποθετικό φίλμ (MUSIC FOR A FILM). Το 2015 έγραψε μουσική για την μικρού μήκους ταινία GERASIMOS, που έκανε πρεμιέρα στο 28ο ΕΧGROUNDFILMFEST στο Wiesbaden της Γερμανίας

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος