«Στο θέατρο» με τον Αγρινιώτη συνθέτη και το σύνολο the amplified ensemble

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος, με ένα ενισχυμένο σύνολο («amplified ensemble»), έρχεται με την παράστασή του «Στο Θέατρο», τον Απρίλιο, στο Faust Theater τις Τετάρτες 11/4, 18/4 & 25/4 (ώρα 21:00). Επαναπροσδιορίζει το περιεχόμενο των έργων του και των τραγουδιών που έγραψε για το θέατρο δίνοντάς τους νέο νόημα. Εμβληματικά τραγούδια μεγάλων συνθετών, όπως η Συννεφιασμένη Κυριακή & η Νοσταλγία του Βασίλη Τσιτσάνη, σε μεταβολή του καλλιτέχνη, σφραγίζουν την παράσταση.

Ένα πρόγραμμα βγαλμένο από την προσωπική του πορεία, τραγούδια και μουσικές που αγάπησε πολύ, μπλέκονται με τον ποιητικό και θεατρικό λόγο και τα ερμηνευτικά εργαλεία του ηθοποιού. «Στο θέατρο» ερμηνεύει η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ράνια Νικολούλη. H Στέλλα και ο Μίλτος (από το έργο «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια») του Ιάκωβου Καμπανέλλη, η Ξένια και ο Ανδρέας (από το έργο «Η γειτονιά των Αγγελων») Κινηματογραφικές σουίτες, η κιθάρα του Lorca και της Λίνας Δημοπούλου, ένα νυχτερινό ζεϊμπέκικο εμπνευσμένο από τον ποιητικό λόγο του Γ. Σεφέρη, το φως του Καβάφη μελοποιημένο, η Αγάπη της Λίνας, χασάπικα, χασαποσέρβικα, ένα ερωτικό Σμυρνέικο, ένα παραδοσιακό αλλά και τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη ζωντανεύουν στο σανίδι.

Tρείς Τετάρτες, τρεις ξεχωριστές παραστάσεις, δύο χαρισματικές φωνές. Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος καλεί στην σκηνή αγαπημένους καλλιτέχνες να ερμηνεύσουν τα τραγούδια του δίνοντας ο καθένας τη δική του κατάθεση σε μια ξεχωριστή παράσταση. Τέσσερις σολίστες μουσικοί καταθέτουν το μουσικό τους κόσμο «Στο Θεάτρο», συνομιλούν με την θεατρική πράξη και συμβάλλουν καταλυτικά στην απόδοση των κειμένων, των ποιημάτων και των τραγουδιών.

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος υπογράφει ένα λαϊκό παραμύθι βγαλμένο από την ζωή όλων μας! Ένα μουσικό παραμύθι που θα μιλήσει για ιστορίες δρόμου, ζωής, μνήμης και αγάπης «Στο Θέατρο».

 

Θέατρο FAUST: ΚΑΛΑΜΙΩΤΟΥ 11 & ΑΘΗΝΑΙΔΟΣ 12 / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ / ΑΘΗΝΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 8 ευρώ – Προπώληση: Viva.gr.

Σύλληψη: Ανδρέας Κατερινόπουλος
Ερμηνεύει η ηθοποιός και σκηνοθέτις Ράνια Νικολούλη
Επιλογή κειμένων: Ανδρέας Κατερινόπουλος – Ράνια ΝΙκολούλη

Αmplified ensemble:
Πιάνο: Ανδρέας Κατερινόπουλος
Τσέλο: Σταύρος Παργινός
Κιθάρα: Κώστας Μπουρόπουλος
Mπουζούκι-Μαντολίνο: Νίκος Κρέτσης
Κρουστά: Στέφανος Ψαραδάκης
Ηθοποιός: Ράνια ΝΙκολούλη
Slide show-Φωτογραφίες: Kωνσταντίνος Ρίζος / photomium.gr
Η Seed point publishing παραχώρησε άδεια χρήσης των τραγουδιών:
Συννεφιασμένη Κυριακή (Μουσική – Στίχοι: Βασίλης  Τσιτσάνης)
Νοσταλγία (Μουσική – Στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης)
Πρώτη εκτέλεση: Δήμητρα Γαλάνη
Βασίλης Τσιτσάνης published by Seed Point music publishing

Άλλες πληροφορίες:

Πληροφορίες: www.faust.gr
Facebook: @faust.athens
Links – Videos:Official Facebook Page: @Αndreas.Katerinopoulos
Πρόσβαση: Ηλεκτρικός | Σταθμός Ομόνοια & Θησείο
Metro | Σταθμοί Μεταξουργείο, Κεραμεικός
Λεωφορεία | 049, 21, 813, 815, 838, 856, 914, Β18, Γ18

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος