Μέσα στην ζοφερή κομματική μας πραγματικότητα τι μπορεί να περιμένει κανείς; Μπορεί να περιμένει τάχα μία κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει αν μη τι άλλο πολιτική σταθερότητα για να μπορέσει ο πολίτης να προσαρμόσει (τουλάχιστον αυτό) να προσαρμόσει τη ζωή του στα νέα δεδομένα, όποια κι αν είναι;

Λοιπόν, ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει. Καλά ή κακά, δεν έχει σημασία. Εκεί φτάσαμε: Να μην έχει πια σημασία. Το θέμα είναι ότι… δεν μπορεί να κυβερνήσει καν.
Οι κυβερνήσεις θα διαδέχονται η μία την άλλη, με ή χωρίς εκλογές. Οι πρωθυπουργοί επίσης. Το σχοινί του μνημονίου θα τυλίγει κάθε μέρα και περισσότερο το λαιμό μας μέχρι να παραδώσουμε το πνεύμα. Πιάστηκε το ένα πόδι μας σε παγίδα και είναι αδύνατο να ξεφύγουμε, αν δεν το κόψουμε στη ρίζα του με τα δόντια. Κι επειδή τα δόντια μας δεν φτάνουν στο πόδι μας, μοναδική λύση είναι να κόψουμε ο ένας το πόδι του άλλου. Κι αυτό κάνουμε. Η ανθρωποφαγία αυτού του καιρού είναι άνευ προηγουμένου.

Για τι τάχα να πονέσει κανείς περισσότερο; Για την θυσία της νέας γενιάς στο βωμό της μιζέριας; Την αιμορραγία της χώρας από τις νέες στρατιές των νέων που ξενιτεύονται; Την γενοκτονία του Ελληνικού πληθυσμού και αντίστοιχα την απότομη γήρανση του πληθυσμού που θα καταφανεί τα επόμενα χρόνια από τη δραματική μείωση των γεννήσεων; Το αναπόφευκτο μετά κλείσιμο των σχολείων; Την ανυπέρβλητη ανάγκη που θα έχουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από αλλοδαπούς εργαζόμενους; Την πολιτισμική αλλοίωση που θα επιφέρουν στην κοινωνία οι κουλτούρες των αλλοδαπών εργαζόμενων που χρειάζεται ζωτικά το Ασφαλιστικό Σύστημα; Την απότομη καθίζηση του μορφωτικού επιπέδου του λαού; Την ανεξέλεγκτη διείσδυση καραδοκούντων εισβολέων πάσης φύσεως; Την ολική υποταγή της μάζας στην προπαγάνδα των κυριάρχων; Την απώλεια κάθε δυνατότητας για διάλογο των πολιτών μεταξύ τους; Την συντριβή κάθε συλλογικότητας…

Κι ας σταματήσουμε εδώ…

Διότι, επιτέλους, η πολιτική μας αντίδραση δε μπορεί να είναι εις το διηνεκές η εύκολη καταγγελία για τα πεπραγμένα των ανικάνων αρχόντων μας. Πρέπει κάποτε να δούμε θετικά την δική μας, την ατομική μας θέση μέσα στον κόσμο, την θέση που έχουμε στον τόπο μας. Νισάφι πια με τον αρνητισμό. Νισάφι με την κλάψα. Νισάφι με τις επαναστατίλες της δεκάρας.
Όλα τα κόμματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Βουλή τους πρέπει μία μούντζα, ίδια μ’ εκείνη που τα ίδια σήκωναν στη Βουλή το 2011. Όλα. Όχι μόνο εκείνα που άσκησαν ή ασκούν κυβερνητική εξουσία, αλλά και τ’ άλλα, εκείνα που κρατάνε την παρθενιά τους για το γάμο. Τι υποκρισία, Κάρολέ μου!

Χρειάζεται, πατριώτες, ένα πολιτικό κόμμα, που δεν θα είναι τέλειο, ούτε ιδανικό, δεν θα είναι καν συμπαθητικό. Θα μπορούσε να είναι το Ποτάμι αυτό το κόμμα, αν δεν… αλλά… άστο! Δεν είναι.

Αν λοιπόν θέλουμε να είμαστε λογικοί, ας αναζητήσουμε ένα συμβατικό κόμμα στο χώρο που εκτείνεται ανάμεσα στον Σύριζα και τη Νέα Δημοκρατία. Υπό τον όρο ότι δεν θα είναι ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε το Ποτάμι, ούτε η Ένωση Κεντρώων, ούτε η ΔΗΜΑΡ.

Πώς αλλιώς να ορίσει κανείς με Ελληνικές λέξεις ένα λογικό, ένα συνετό κόμμα, χωρίς δόγματα και ακρότητες;

Προηγούμενο άρθροΚ20: Νίκησαν και τον Λεβαδειακό τα “καναρίνια”
Επόμενο άρθροΜε απουσίες ο Λεβαδειακός στο Αγρίνιο
Παντολέων Φλωρόπουλος
... γεννήθηκε στη Μυρτιά της Αιτωλίας το 1955. Ζει στο Αγρίνιο από το 1984. Εργάστηκε στο τοπικό ραδιόφωνο (1990 – 1992) και ξανά την περίοδο 1994 - 1996. Ιδρυτής και συντάκτης του σατιρικού “αραμπά” του Αγρινίου (1991 – 1997). Εκδότης και δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας “Αναγγελία” (2000) μέχρι τον Ιούλιο του 2017, έκτοτε δε, τακτικός συνεργάτης της. Έχει γράψει ποίηση, 168 παραμύθια και 1.111 χρονογραφήματα, κατέγραψε εκατοντάδες λαϊκούς μύθους και θρύλους, ενώ δημοσίευσε πολλές χιλιάδες πολιτικά και πολιτιστικά άρθρα. Το πρώτο του βιβλίο, “η πολιτεία των λουλουδιών” (παραμύθι) κυκλοφόρησε το 1980. Τα βιβλία του κυκλοφορούν σε συλλεκτικές εκδόσεις λίγων αντιτύπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ