Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας από τον κ. Νικολόπουλο

«Άφησαν τη Ναύπακτο χωρίς παιδίατρο» τονίζει σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, που κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου:

«Η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Επτανήσων (6η ΥΠΕ) μετακίνησε τον μοναδικό παιδίατρο που υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, στο Κέντρο Υγείας της Ιθάκης η οποία μετρούσε 2,5 χρόνια χωρίς κανέναν παιδίατρο!
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σε ένα Κέντρο Υγείας με τεράστια επισκεψιμότητα που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης της ορεινής και παραθαλάσσιας Ναυπακτίας και όχι μόνο, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με τη συναίνεση ή την ανοχή της Δ/ντριας του Κ.Υ. μετακίνησε στην Ιθάκη τον μοναδικό παιδίατρο που υπηρετούσε στη Ναύπακτο. Αδιαφορία για τις ανάγκες των πολιτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, σε μία τόσο «ευαίσθητη» ειδικότητα, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει παιδίατρος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ»

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αντιμετωπίσετε άμεσα το πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρου στην Ναύπακτο;

Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος