Έσπασε το στηθαίο της γέφυρας – Το πρόβλημα στα θεμέλια και ο κίνδυνος να διακοπούν οι τηλεπικοινωνίες

Νέο πρόβλημα προέκυψε στην γέφυρα της Αβόρανης, όπου το βράδυ της Τρίτης (10/9) έσπασε το στηθαίο στη μέση περίπου της γέφυρας. Σύμφωνα με διερχόμενους οδηγούς δεν είναι γνωστό πως προκλήθηκε η ζημιά, ούτε υπάρχει καταγραφή κάποιου τροχαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα έχει ήδη πρόβλημα στα θεμέλιά της, ωστόσο δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια παρέμβαση, παρά την μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση που εξυπηρετεί η γέφυρα.

Η γέφυρα της Αβόρανης πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο στη περιοχή μας που δεν έτυχε της ανάλογης φροντίδας και προσοχής. Η γέφυρα έχει χρησιμοποιηθεί για την διέλευση των δικτύων τηλεπικοινωνιών και ύδρευσης χωρίς να είναι διασφαλισμένη η προστασία τους από περιστατικά σαν το χθεσινοβραδινό.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, άλλωστε, λίγο έλειψε να διακοπούν οι τηλεπικοινωνίες προς τους οικισμούς της βόρειας Τριχωνίδας, αφού οι οπτικές ίνες διέρχονται μέσα από τους μεταλλικούς σωλήνες που στην ουσία είναι εκτεθειμένοι.

Αξιοσημείωτο επίσης πως στην είσοδο της γέφυρας, από την πλευρά της νεροτριβής Κίτσου, η αυξημένη βλάστηση «στενεύει» πολύ το δρόμο με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι πεζοί να κινδυνεύουν να παρασυρθούν από κάποιο αυτοκίνητο.

Φωτογραφίες και πληροφορίες: Γιάννης Γιαννακόπουλος

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος