Το πρόγραμμα του Δεσμού «Δεσμός για τους Νέους» συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, προσκαλώντας άνεργους νέους έως 30 ετών και κοινωφελείς οργανισμούς που έχουν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό να πραγματοποιήσουν από κοινού αίτηση συμμετοχής. Μέσα από το πρόγραμμα θα υποστηριχθούν τουλάχιστον 8 κοινωφελείς οργανισμοί στην Ελλάδα, έτσι ώστε να προσλάβουν για ένα χρόνο συνολικά ισάριθμους νέους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι.

Ο σκοπός του «Δεσμός για τους Νέους» είναι διπλός, καθώς μέσω του προγράμματος προσφέρεται επαγγελματική εμπειρία στη νέα γενιά, ενώ παράλληλα ενισχύεται σημαντικά το έργο κοινωφελών οργανισμών της χώρας.

Σε συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης χρονιάς του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους» και με γνώμονα τον πολύπλευρο αντίκτυπό του, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) προχώρησε σε δωρεά καταλυτικής σημασίας ύψους 100.000 δολάρια, η οποία κατέστησε δυνατή τη συνέχιση του προγράμματος. Αντίστοιχα η εταιρεία VISA προχώρησε σε δωρεά 50.000 ευρώ, ενισχύοντας σημαντικά το νέο κύκλο του προγράμματος.

Οι αιτήσεις έχουν ανοίξει με προθεσμία υποβολής την Κυριακή 30 Απριλίου 2017.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους»: [email protected], http://desmos.org/desmos4youth_launch/

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος