Έχασε τη ζωή του 62χρονος – Έπεσε από σκαλωσιά

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 62χρονος ελαιοχρωματιστής στην Αμφιλοχία, αφού έπεσε από σκαλωσιά κι έχασε τη ζωή του, το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019.

Το Εργατικό Κέντρο, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει γι’ ακόμη μία φορά τους «ανύπαρκτους ελέγχους για μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εργάτη σε μία ηλικία που έπρεπε να είχε συνταξιοδοτηθεί».

Η ανακοίνωση του Ε.Κ.Α. λέει μεταξύ άλλων:

«Οι θάνατοι στους χώρους δουλειάς δεν είναι απλώς ατυχήματα, είναι εργατικά εγκλήματα. Οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα.

  • Απαιτούμε να επανδρωθούν οι υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό και να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους.

Καλούμε την κυβέρνηση αντί να απαξιώνει παραπέρα το ΣΕΠΕ με βάση τις δηλώσεις και τα μέτρα του υπουργού κ. Βρούτση που θέλει να το θέσει υπό τον έλεγχο της Γ. Γραμματείας του υπουργείου για τη λειτουργία όλων των επιτροπών ελέγχου στους χώρους.

  • Να εφαρμοστεί το πενθήμερο 7ωρο-35ωρο στον κλάδο των κατασκευών.
  • Να γίνει η άμεσα αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων σε όλους τους συναδέλφους οικοδόμους για να διευκολυνθούν να καταχωρήσουν τη συνταξιοδότησή τους.

Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλειάς για να παίρνονται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και απαιτούμε να διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος