Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, η επίσημη παρουσίαση της Ιστορικής Ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, από τον υπεύθυνο της εταιρείας Διάδρασις Ο.Ε, κο Γιάννη Λαδά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πλοηγούνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.lepanto1571.gr

Η νέα ιστοσελίδα σε απόδοση ελληνική, αγγλική, ισπανική & ιταλική, διαρθρώνεται σε 4 κύριες ενότητες:

  1. Ιστορία της Ναυπάκτου (με κείμενα και φωτογραφίες για την τοπογραφία, την ιστορία και τα μνημεία του Δήμου Ναυπακτίας από την αρχαιότητα ως τη νεώτερη περίοδο).
  2. Ναυμαχία της Ναυπάκτου (με κείμενα και εικόνες για τη Ναυμαχία, τους πρωταγωνιστές, τη ναυτική τεχνολογία της εποχής, τα σχετικά έργα τέχνης σε μουσεία Δύσης και Ανατολής).
  3. Ψηφιακές Εφαρμογές (διαδραστικοί χάρτες, ιστορικό παιχνίδι, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις γαλέρας).
  4. Εκδηλώσεις (πρόγραμμα – video εκδηλώσεων Ναυμαχίας, Μαθητικός Διαγωνισμός).

Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο γνώσης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, ιδιαίτερα για μαθητές, εκπαιδευτικούς, επισκέπτες και γενικά για όσους δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε από την αρμόδια αντιδήμαρχο κα Μαρία Ζιαμπάρα, ο νέος μαθητικός διαγωνισμός για το έτος 2013 και έγινε επίσης απονομή τιμητικών διακρίσεων στους μαθητές των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό (ζωγραφική, ποίημα & διήγημα) του έτους 2012 για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Βραβεύτηκαν :

Ζωγραφική:

  1. Καρασμαΐλης Δημήτρης
  2. Αθανίτης Μάριος
  3. Κουτρούμπας Μάριος

Τιμητική Διάκριση στην Παναγιωτοπούλου Φωτεινή

Διήγημα – Ποίημα:

  1. Χριστίνα Αλεξοπούλου (διήγημα)
  2. Ρηγοπούλου Αλεξία (ποίημα)
  3. Βάγια Κατσάμπα (διήγημα)

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος