Η τράπεζα θέλει να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 150 εκατ. ευρώ

Νέα εθελούσια έξοδο ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, µε το μάξιµουµ της αποζημίωσης και των µπόνους να φτάνει τα 160.000 ευρώ μεικτά, καθώς η τράπεζα θέλει να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 150 εκατ. ευρώ την τριετία 2019-2021.

Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς θα είναι ανοιχτό μέχρι την Παρασκευή 16 Αυγούστου.

Η εθελουσία είναι στοχευμένη σε συγκεκριμένους τομείς, με την Πειραιώς να αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν οικειοθελώς προκειμένου να απασχοληθούν ως ασφαλιστικοί πράκτορες, χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι σε εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ή ως ανεξάρτητοι brokers χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Αλλά και για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων.

Ωστόσο, βασικός όρος είναι πως όσοι πάρουν το «πακέτο» για δύο χρόνια δεν θα εργαστούν στην κοινή εταιρεία διαχείρισης προβληματικών δανείων που θα συστήσει η τράπεζα με εταιρεία του Ομίλου Intrum, ή σε άλλη συστημική τράπεζα. Αν το πράξουν, θα πρέπει να επιστρέψουν στο ακέραιο το ποσό της αποζημίωσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης, «η εθελουσία είναι στοχευμένη και αφορά κυρίως τομείς των οποίων το αντικείμενο εργασίας έχει μειωθεί, καθώς αναδιαρθρώνεται ο κλάδος, με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερβάλλον προσωπικό κυρίως στο δίκτυο, όπου τα καταστήματα έχουν μειωθεί κατά 150, και στο RBU (μονάδα διαχείρισης καθυστερούμενων οφειλών), όπου τα κόκκινα δάνεια έχουν μειωθεί κατά 8-9 δισ. ευρώ».

Το μίνιμουμ των μισθών της αποζημίωσης είναι 12 και το μάξιμουμ 36, ενώ το ελάχιστο ποσό ορίζεται στα 10.000 ευρώ και το μέγιστο στα 160.000 ευρώ. Η εθελουσία προβλέπει ακόμα μέχρι και τρία χρόνια κάλυψη εξόδων βρεφονηπιακής φύλαξης για όσους έχουν παιδιά ηλικίας μέχρι και το νηπιαγωγείο. Για πέντε χρόνια κάλυψη μέσω του ομαδικού ιατροφαρμακευτικού προγράμματος. Επίσης συνεχίζεται η ευνοϊκή τιμολόγηση στα δάνεια όσων αποχωρήσουν, με την προϋπόθεση ότι είναι ενήμερα.

Προϋποθέσεις για την εθελούσια έξοδο

Πιο συγκεκριμένα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενοι με τρία χρόνια υπηρεσίας και πάνω, οι οποίοι απασχολούνται σε δίκτυο καταστημάτων, μονάδες διοίκησης, Retail Banking & Distribution Networks, ∆ιαχείριση Πιστοδοτήσεων, Τεχνικά Εργα και ∆ιοικητική Υποστήριξη, Υπηρεσίες Καθαριότητας, Κίνηση Κεφαλαίων και Κεντρικές Εργασίες, Central Administration Units, Υπηρεσίες Ασφαλείας, RBU, Νομικές Υπηρεσίες, Λοιπές Υποστηρικτικές μονάδες, στις θυγατρικές leasing και factoring. Ενώ, ανεξαρτήτως μονάδας, δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν οι εργαζόμενοι που ιεραρχικά βρίσκονται σε επίπεδο από «Assistant Manager» έως και «Senior Director». Στο μεταξύ, χθες κλιμάκιο της Τράπεζας Πειραιώς, με επικεφαλής τον CEO Χρήστο μεγάλου, βρέθηκε στο Λονδίνο, όπου άρχισε η ενημέρωση των επενδυτών για την πορεία του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της τράπεζας, με επίκεντρο την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας ανάθεσης της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (NPEs) στην Intrum.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Πειραιώς ανακοίνωσε ότι διερευνά το ενδεχόμενο συνεργασίας με ισχυρό όμιλο από την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού για την παροχή εξειδικευμένων λύσεων σε ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις, με στόχο τη διεύρυνση της ικανότητας παραγωγής εσόδων και την καλύτερη διαχείριση του ισολογισμού της. Στόχος της στρατηγικής συνεργασίας, εφόσον υλοποιηθεί, θα είναι η παροχή εξειδικευμένων και ανταγωνιστικών λύσεων χρηματοδότησης σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες.

ΠΗΓΗ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος