Δύο συλλήψεις για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε οικίες και καταστήματα – Περίπου 20.000 το οικονομικό όφελος των δραστών

Συστηματικές κλοπές έκαναν δύο άνδρες στη Ναύπακτο εκμεταλλευόμενοι μάλιστα δύο ανήλικα αγόρια, 14 και 11 ετών αντίστοιχα. Οι δύο δράστες, αφού εντόπιζαν τους «στόχους» τους, έδιναν εντολή στα δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία έκαναν τις κλοπές. Κοντά 18.000 ευρώ σε μετρητά είχαν πάρει οι δράστες, ενώ είχαν κλέψει διάφορα κοσμήματα, κινητά, καθώς κι ένα πιστόλι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις δράστες συνελήφθησαν την Πέμπτη (1/3) το απόγευμα στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν δυο άνδρες, 40 και 26 ετών και δυο ανήλικα αγόρια, 14 και 11 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης σε βάρος των γονέων των δυο ανήλικων δραστών, για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους.

Οι δράστες είχαν διαπράξει από τις 24 Αυγούστου έως 1 Μαρτίου 17 κλοπές σε οικίες και καταστήματα σε περιοχές της Ναυπάκτου. Ο 40χρονος και ο 26χρονος, αφού εντόπιζαν τις οικίες και τα καταστήματα «στόχους», έδιναν εντολή στους δυο ανήλικους συνεργούς τους να διαπράττουν τις κλοπές και στη συνέχεια να τους παραδίδουν τα κλοπιμαία.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 17.905 ευρώ, διάφορα κοσμήματα, 4 κινητά τηλέφωνα και 1 πιστόλι σκοποβολής με 500 σφαίρες.

Σε σωματικές έρευνες μάλιστα που ενεργήθηκαν στους δύο άντρες και στο αυτοκίνητο που οδηγούσαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 3 κινητά τηλέφωνα, τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής και αποδόθηκαν στους κατόχους τους, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσο μεταφοράς για την διάπραξη των κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου. Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος