Ο αθλητικός σύλλογος της Ομονοίας Ναυπάκτου ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 1ου International Volleyball Tournament Women U18. Πρόκειται για μια Διεθνή συνάντηση κορασίδων (δηλαδή γυναικών κάτω των 18 ετών) φιλικού χαρακτήρα, με ελληνικές και ομάδες από το εξωτερικό.

Η διοργάνωση γίνεται με την αρωγή του Δήμου Ναυπακτίας και του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου και μεγάλο χορηγό το Go Nafpaktia.

Το σκεπτικό της διοργάνωσης είναι να πραγματοποιείται στην αρχή κάθε καλοκαιριού μια διεθνής συνάντηση νέων από την Ελλάδα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού με αντικείμενο το βόλεϊ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία αφενός προβολής της περιοχής της Ναυπακτίας εντός και εκτός της Ελλάδας, αφετέρου γνωριμίας των νέων που δραστηριοποιούνται κάτω από το ίδιο αντικείμενο, τον αθλητισμό και συγκεκριμένα την πετοσφαίριση (βόλεϊ) ανταλλάσοντας έτσι απόψεις και γνωρίζοντας διαφορετικούς τρόπους προετοιμασίας και σκέψης.

Η πρώτη αυτή συνάντηση είχε σχεδιαστεί για τρεις ομάδες από το εξωτερικό και μία ελληνική. Η ελληνική συμμετοχή θα είναι μια μικτή ομάδα κορασίδων από τις ομάδες της Ναυπάκτου και της Πάτρας δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά που παίζουν ανταγωνιστικά στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Π. να γνωριστούν καλύτερα και να προσπαθήσουν συναγωνιστικά πλέον να δημιουργήσουν ένα αθλητικό σύνολο. Η πρώτη ομάδα του εξωτερικού που δέχτηκε την πρόσκληση είναι η Ιταλική A.S.D. Pallavolo Roccalumera από τη Μεσίνα της Σικελίας. Η δεύτερη ομάδα θα είναι η OK Han Pjesak από την ομώνυμη πόλη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Η ακύρωση κροατικής ομάδας όμως την τελευταία στιγμή δεν επέτρεψε στους διοργανωτές να την αντικαταστήσουν με ομάδα από το εξωτερικό και έτσι τη θέση της πήρε ο Π.Α.Σ Ιωνικός΄80 Αγρινίου από την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. βάζοντας έτσι στο «παιχνίδι» όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στόχος των διοργανωτών είναι η συγκεκριμένη συνάντηση να γίνεται κάθε καλοκαίρι στη Ναύπακτο και προοδευτικά να μαζεύει όλο και περισσότερους νέους. Φέτος με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων, του χρόνου έξι ομάδες και από τη μεθεπόμενη χρονιά οκτώ ομάδων. Για τη φετινή διοργάνωση οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 17 και 18 Ιουνίου στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος