Η διακοπή του πρωταθλήματος μόνο καλό δεν έκανε στον Παναιτωλικό, ο οποίος εμφανίστηκε πολύ χειρότερος στα παιχνίδια με την Ξάνθη και τον Πανθρακικό. Οι Αγρινιώτες έκαναν κακή εμφάνιση και στα δύο τους παιχνίδια μετά τη διακοπή και όλα δείχνουν ότι η ομάδα χρειάζεται άμεσα βελτίωση. Τόσο ο Ματζουράκης όσο και οι παίκτες εντός αγωνιστικού χώρου, πραγματοποιούν κακές εμφανίσεις και ο Σύλλογος χρειάζεται ένα σοκ, για να ξυπνήσει.

Το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός έχει 11 βαθμούς σε 9 αγώνες και βρίσκεται στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού δεν πρέπει να τον καθησυχάζει σε καμία περίπτωση. Άλλωστε υπάρχουν φήμες για αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, με την πιθανότητα να πέσουν 4 ομάδες να είναι ανοιχτή…

Η ήττα από την Ξάνθη και η κάκιστη εμφάνιση με τον Πανθρακικό, έναν αντίπαλο πολύ χαμηλότερης δυναμικής, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον Παναιτωλικό και για τον Ματζουράκη. Ο έμπειρος προπονητής οφείλει να αλλάξει άμεσα την εικόνα της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο, γιατί είναι εμφανέστατη η δυσλειτουργία της στις 4 γραμμές του γηπέδου. Τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά ο Παναιτωλικός εμφανίζεται χωρίς πλάνο στους τελευταίους αγώνες και αυτό προκαλεί ανησυχία για τις δύσκολες αγωνιστικές που ακολουθούν…

Το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι πολύ δύσκολα για τον Παναιτωλικό. Ήδη ο Τίτορμος έχει απωλέσει το βαθμολογικά καλό του ξεκίνημα και πλέον παλεύει μαζί με τους υπόλοιπους για την παραμονή. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα υποβιβαστούν δύο ομάδες, κάτι που δημιουργεί μία εκτενής ασφάλεια για την υπόθεση παραμονή, αλλά επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος μπορεί να αλλάξουν πολλά, ο Παναιτωλικός πρέπει να τερματίσει πάνω από την 13η θέση. Στην περίπτωση που υποβιβαστούν τελικά 4 ομάδες, το πρωτάθλημα αλλάζει δραστικά για τον Παναιτωλικό και η υπόθεση υποβιβασμός-παραμονή γίνεται πολύ πιο δύσκολη για τον Τίτορμο και τους ανταγωνιστές του.

Εκείνο όμως που πρέπει να καταλάβουν όλοι στο Αγρίνιο είναι ότι οι εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων δεν πρέπει να συνεχιστούν. Με τέτοια εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τους Αγρινιώτες, οι οποίοι δεν χρειάζεται να μπουν στη διαδικασία του άγχους και της πίεσης, για να πετύχουν την παραμονή τους. Από την άλλη, επειδή οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι μικρές, ο Παναιτωλικός μπορεί φέτος να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις και να διεκδικήσει ακόμη και τα play-off μέχρι τέλους. Παίρνοντας ως δεδομένο την άμεση αποκατάσταση της εικόνας του Παναιτωλικού, οι Αγρινιώτες -επειδή βρίσκονται μία νίκη μακριά από την 5άδα- μπορούν να ανέβουν αρκετά ψηλά… Επειδή όμως μέσα σε μια νύχτα, ή καλύτερα σε λίγες ημέρες, δεν μπορούν να αλλάξουν όλα, πάμε στον πιο ρεαλιστικό στόχο για τον Παναιτωλικό, που είναι μία θέση στη μέση της βαθμολογίας. Ακόμη και για αυτόν τον στόχο όμως, ο Ματζουράκης οφείλει να κυνηγήσει την αλλαγή της εικόνας της ομάδας του, ώστε και ο ίδιος να μην κινδυνεύει για την θέση του. Ακόμη κι αν δεν έχουν μπει ακόμη σκέψεις για αντικατάστασή του, εάν συνεχιστεί αυτή η εικόνα, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον «Ρουμάνο».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος