panai-kalloni3
Photo-Right: paravatos.eu

Η τεσσάρα απέναντι στην Καλλονή σκόρπισε πολλά χαμόγελα στο Αγρίνιο και την χρειάζονταν ο Παναιτωλικός πάρα πολύ αυτή τη νίκη. Την χρειάζονταν όχι μόνο για να ανέβει περισσότερο βαθμολογικά και να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο, αλλά για να επιβεβαιώσει πως μπορεί να πάρει και νίκες παίζοντας καθαρά επιθετικό ποδόσφαιρο. Επίσης πως μπορεί να είναι αποτελεσματικός, βρίσκοντας τον δρόμο για τα δίχτυα αρκετές φορές σε ένα παιχνίδι.

Σε οχτώ αγώνες μέχρι τώρα είχε πετύχει μόλις έξι γκολ, έχοντας σκοράρει στις μισές από τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος. Αυτή η επιθετική δυστοκία δημιουργούσε προβλήματα που είχαν να κάνουν είτε με την απώλεια κάποιων βαθμών, που ίσως θα μπορούσε να έχει πάρει, είτε με χαμένη αυτοπεποίθηση και συσσώρευση άγχους που αναπόφευκτα φέρνει αυτή η αδυναμία. Έχοντας τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος παρουσίαζε μια δυσαναλογία με τις μέτριες επιδόσεις στον επιθετικό τομέα, που όπως και να το κάνουμε είχε το κόστος της (μικρό ή μεγαλύτερο).

Χρειάζεται οπωσδήποτε και η τύχη για να μπει η μπάλα «στο πλεχτό» και μέχρι τώρα ο Παναιτωλικός δεν την είχε ή μάλλον δεν την είχε στο βαθμό που θα ήθελε. Η τύχη όμως ευνοεί τους ικανούς και ικανότητα υπάρχει χωρίς αμφιβολία στις τάξεις του «Τίτορμου». Είναι θέμα χρόνου να βρει μια ομάδα τις λύσεις όπου χρειάζεται, αρκεί να υπάρχουν δυνατότητες και στον Παναιτωλικό φαίνεται πως υπάρχουν και με το παραπάνω. Απέναντι στην Καλλονή τις βρήκε και ήταν χορταστικός και απολαυστικός ταυτόχρονα.

Το επιθετικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που ταιριάζει στην αγρινιώτικη ομάδα και μόνο έτσι μπορεί να εκμεταλλευτεί την ποιότητα πολλών ποδοσφαιριστών της. Οπωσδήποτε χρειάζεται η προσοχή στα μετόπισθεν, όμως τα γκολ είναι αυτά που φέρνουν τις νίκες, αλλά και αυτά που αποζημιώνουν τον κόσμο. Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ και φυσικά το ζητούμενο για κάθε ομάδα.

Πλέον εκείνο που προέχει στα «καναρίνια» είναι η διάρκεια και η συνέπεια σε αυτόν τον τομέα. Δεν εννοώ φυσικά το να σημειώνουν σε κάθε παιχνίδι τρία και τέσσερα γκολ, αυτό είναι αδύνατο. Να διατηρήσουν όμως την επαφή τους με τα δίχτυα, κάτι που κάνουν τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και έχουν ανεβεί σημαντικά στον βαθμολογικό πίνακα. Ειδικά στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, η επίτευξη έστω και ενός ακόμη γκολ μπορεί να δώσει πάρα πολλά.

Επίσης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η ευρεία νίκη να αποπροσανατολίσει. Όπως πολύ σοφά δήλωσε και ο έμπειρος Τζούνιορ μετά τον αγώνα «οι δεκατρείς πόντοι είναι λίγοι για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε». Αυτό το σκορ έδωσε μια ψυχολογική τόνωση που χρειάζονταν στην ομάδα και βέβαια ενθουσίασε και αποζημίωσε τον κόσμο. Όμως κάθε είδους επανάπαυση είναι απαγορευτική και η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια ένταση και με ταπεινοφροσύνη.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
SHARE
Προηγούμενο άρθροΠετάει… ελεύθερος στο «κλουβί» του
Επόμενο άρθροΚαλλονός ο «Τίτορμος»
Ασχολείται αρκετά χρόνια με το αθλητικό ρεπορτάζ και έχει συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις αθλητικές εφημερίδες στο νομό Αιτωλ/νίας καθώς και με άλλα τοπικά μέσα (πολιτικές εφημερίδες - ραδιόφωνα - ιστοσελίδες). Επίσης έχει διατελέσει ανταποκριτής σε πολλές αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.