Αναγραμματισμός στο e-mail του Δήμου από το Υπουργείο προκάλεσε μηδενισμό της πρότασης για «Open Mall» στο Μεσολόγγι!

Ένα… μεγάλο μπέρδεμα με τα e-mail του Υπουργείου και του Δήμου Μεσολογγίου είναι η αιτία που το Μεσολόγγι μένει χωρίς «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου»!

Σύμφωνα μ’ ενημέρωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, παρά την αρχική έγκριση της πρότασης για «Open Mall» στον Δήμο Μεσολογγίου, η δεύτερη φάση αξιολόγησης άφησε εκτός το Μεσολόγγι, λόγω… λανθασμένης ανταλλαγής e-mail μεταξύ Υπουργείου και Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικό e-mail που έφυγε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 18 Απριλίου 2019 και ώρα 23:21 δεν απαντήθηκε ποτέ από τον Δήμο Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί η πρόταση για «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου» στην πρωτεύουσα του Νομού.

Το μπέρδεμα με το e-mail έγινε διότι, πολύ απλά, η ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου… δεν γράφτηκε σωστά από το Υπουργείο.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Μεσολογγίου έχει προχωρήσει σε ένσταση κατά των αποτελεσμάτων και αναμένει σχετική απόφαση.

Η Ενημέρωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου αναλυτικά:

«Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου σας ενημερώνει ότι με έκπληξη πληροφορήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 13:30 το μεσημέρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος «Open Mall» από το Υπουργείο.

Όπως ήδη γνωρίζαμε από τους 92 Δήμους στην Ελλάδα που κατέθεσαν πρόταση στο Πρόγραμμα, κατά την πρώτη φάση αξιολόγησης είχαν εγκριθεί οι 70, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Κατά τη δεύτερη, όμως, φάση αξιολόγησης η βαθμολογία του Προγράμματος ήταν μηδενική, γεγονός που μας προξένησε απορία διότι οι προτάσεις που καταθέσαμε έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις με τα καταστήματα του εμπορικού κέντρου καθώς και ατελείωτες ώρες που αφιέρωσαν τα Μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου στο Πρόγραμμα, βάσει κριτηρίων αξιολόγησης θα έπρεπε να συγκέντρωναν υψηλή βαθμολογία.

Κατόπιν αυτού, προχωρήσαμε σε έλεγχο για να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι ένα e-mail που έφυγε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 18 Απριλίου 2019 και ώρα 23:21 το βράδυ με παραλήπτη το Δικαιούχο του Προγράμματος, Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, το οποίο ζητούσε την προσκόμιση ενός εγγράφου, δεν απαντήθηκε με αποτέλεσμα να μην υπάρξει βαθμολόγηση μας στη Β’ φάση της αξιολόγησης και να μηδενιστεί το Πρόγραμμα στο οποίο ο Σύλλογος είναι Συνδικαιούχος.

Με βάση τα παραπάνω έγινε περαιτέρω διερεύνηση του θέματος με το Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Νίκο Σολδάτο και διαπιστώθηκε ότι το e-mail που στάλθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στο πρωτόκολλο του Δήμου δεν παρελήφθη ποτέ, διότι η ηλεκτρονική διεύθυνση δεν είχε γραφτεί σωστά από το Υπουργείο Οικονομικών λόγω αναγραμματισμού. Ακόμη, το e-mail που στάλθηκε στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου δεν παρελήφθη από αυτόν διότι έλειπε σε κανονική άδεια, με συνέπεια να υπάρχουν τα προαναφερόμενα αποτελέσματα.

Έτσι, ο Δήμος προχώρησε άμεσα σε ένσταση το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου 2019 με αριθμό πρωτοκόλλου 10356/20-05-2019. Το σκεπτικό της ένστασης είναι ότι το e-mail δεν παρελήφθη ποτέ (για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω), καθώς και ότι το έγγραφο που ζητούσε το Υπουργείο, το οποίο αφορά τη χωροθέτηση και την αποτύπωση των καταστημάτων στο χώρο παρέμβασης μέσω google maps, υπήρχε ήδη στο φάκελο που κατατέθηκε.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος θέλει να βεβαιώσει το σύνολο των επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρου, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, ότι θα διαφυλάξει τα συμφέροντά τους καθώς και ότι σε περίπτωση αποτυχίας της ένστασης θα στραφεί νομικά εναντίον οποιουδήποτε υπευθύνου για παραλείψεις ή λάθη.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος