Πληρώνονται ΚΕΑ, συντάξεις, επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού, προνοιακά και δώρο Πάσχα

Μπαράζ πληρωμών αναμένεται λίγες ημέρες πριν το Πάσχα για εκατομμύρια δικαιούχους. Το Πάσχα φέτος πέφτει στις 28 Απριλίου και οι υπηρεσίες και οι φορείς του Κράτους προσανατολίζονται για πληρωμές κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και νωρίτερα…

Αναλυτικά οι πληρωμές:

ΚΕΑ Απριλίου 2019

Δαπάνη ύψους 54.315.532,86 ευρώ εγκρίθηκε σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την χρηματοδότηση του ΟΠΕΚΑ και την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) του Απριλίου. Αυτό ορίζει απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία δημοσιεύτηκε στην «Διαύγεια».

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή έχει προγραμματιστεί να γίνει πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα, στις 24-25 Απριλίου.

Η πληρωμή του θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Συντάξεις Μαΐου 2019

Νωρίτερα θα καταβληθούν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι συντάξεις του Μαΐου 2019, στους συνταξιούχους.

Τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και πρώην ΟΓΑ. Οι υπόλοιποι συνταξιούχοι (Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ) θα πληρωθούν τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019. Αντίστοιχα, τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, ενώ την ίδια μέρα θα πληρωθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί και η καταβολή των επικουρικών συντάξεων, όπως ανακοίνωσε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). Συγκεκριμένα, οι επικουρικές θα πληρωθούν τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019.

Επίδομα ενοικίου

Αναδρομικά για τρεις μήνες θα εισπράξουν πριν από το Πάσχα 153.657 νοικοκυριά σε σύνολο 187.324 δικαιούχων, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν. Οι υπόλοιποι 15.231 δικαιούχοι θα εισπράξουν αναδρομικά δύο μηνών, δηλαδή για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, αναδρομικά από την 1η Μαρτίου θα λάβουν 219 νοικοκυριά που κατοικούν σε εκμισθωμένη κατοικία, ενώ δεν προβλέπονται αναδρομικά ποσά για 17.152 δικαιούχους.

Η πληρωμή αναμένεται να γίνει την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου.

Το επίδομα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Αυτό σημαίνει ότι όσοι λάβουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα εισπράξουν πριν από τις γιορτές του Πάσχα από 210 έως 630 ευρώ.

Επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ

Σε εμβόλιμη πληρωμή πριν το Πάσχα θα προχωρήσει ο ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού 2019, για όσες αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τις 26 Μαρτίου, αλλά δεν πληρώθηκαν την πρώτη δόση.

Προνοιακά επιδόματα

Όπως έχει ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚΑ, η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους τον Απρίλιο πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες έως και τον Απρίλιο. Από την καταβολή του Απριλίου και στη συνέχεια του Μαΐου, τα προνοιακά αναπηρικά – διατροφικά επιδόματα και λοιπά προνοιακά θα καταβάλλονται κάθε μήνα σε κοινή για όλους ημερομηνία.

Δώρο Πάσχα και επιδόματα ανεργίας

Νωρίτερα θα προχωρήσει στην καταβολή του δώρου Πάσχα στους ανέργους και στην πληρωμή των επιδομάτων του ο ΟΑΕΔ. Λόγω των εορτών, ο  Οργανισμός θα προχωρήσει στην καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Εκείνη την ημέρα θα καταβληθούν το δώρο του Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής μητρότητας. Επίσης, την ίδια μέρα θα γίνει η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων για τους μακροχρόνια άνεργους και των βοηθημάτων ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Δώρο Πάσχα θα λάβουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Το Δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί στους εργαζομένους μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, με τον εκάστοτε εργοδότη να μπορεί να το δώσει και νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πριν το Πάσχα πληρωμές για προνοιακά, επίδομα παιδιού και ΚΕΑ (VIDEO)

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος