Ο Γ. Τσιρώνης γράφει για τη νέα ήττα του Παναιτωλικού και υπογραμμίζει ότι το μόνο που θύμιζε Παναιτωλικό το απόγευμα του Σαββάτου ήταν οι οργανωμένοι

Η κακή εικόνα του Παναιτωλικού συνεχίστηκε και στο παιχνίδι με την Ξάνθη και μάλιστα ήταν η χειρότερη φέτος από κάθε άλλο ματς. Ομάδα ασύνδετη, χωρίς νεύρο και ψυχή, χωρίς τον παραμικρό αυτοματισμό, με σοβαρά αμυντικά κυρίως λάθη, χωρίς αγωνιστικό πλάνο, με κάποιους παίκτες να προσπαθούν να δείξουν κάτι με ατομικές ανούσιες προσπάθειες και τα υποτιθέμενα ατού της να παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση. Το μόνο που θύμιζε Παναιτωλικό το απόγευμα του Σαββάτου ήταν οι οργανωμένοι που δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή στο παιχνίδι να στηρίζουν την ομάδα τους, επιδεικνύοντας ποδοσφαιρικό πολιτισμό και σωστή νοοτροπία και πρακτική.

Ανεξήγητο παραμένει σε όλο τον κόσμο και στην τεχνική ηγεσία σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μάκης Χάβος, το πως γίνεται να παρουσιάζει τέτοια εικόνα ο Παναιτωλικός στις τελευταίες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος. Κυριολεκτικά βλέπουμε άλλη ομάδα από αυτή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα και έπειθε αγωνιστικά ακόμα και στα παιχνίδια που γνώρισε την ήττα. Πολλά είναι αυτά που προβληματίζουν και μπορούν να αξιολογηθούν ως ενδείξεις που θα πρέπει να αποτελέσουν πεδίο διερεύνησης και να διορθωθούν. Όμως αυτό πρέπει να γίνει από την τεχνική ηγεσία και αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.

Τα πολλά ατομικά λάθη, οι πολλοί τραυματισμοί παικτών που κοστίζουν, η έλλειψη αυτοματισμών και τρόπων αντίδρασης όταν η ροή του αγώνα το επιβάλει, η αδυναμία στο σκοράρισμα, είναι μερικά από αυτά. Όπως λέγαμε και την προηγούμενη εβδομάδα σε αυτήν εδώ τη στήλη χρόνος υπάρχει, όμως δεν είναι ανεξάντλητος και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περνάει ανεκμετάλλευτος χωρίς να εντοπιστούν τα προβλήματα και να διορθωθούν. Πριν η κατάσταση γίνει δραματική θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε να αντιστραφεί η εικόνα αυτή.

Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς η ψυχολογία όλων βρίσκεται πια στο ναδίρ. Σίγουρα οι πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας και δημιουργούν συνθήκες δυσμενείς. Όμως η ομάδα πρέπει να βγάλει αντίδραση και να δείξει χαρακτήρα. Να βρει το χαμένο καλό της εαυτό, αυτόν που έδειξε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και δημιούργησε προσδοκίες για κάτι καλό. Δεν γίνεται να ξέχασαν οι ποδοσφαιριστές ξαφνικά την μπάλα ούτε να έχασαν τον ποδοσφαιρικό τους εγωϊσμό. Αυτόν τον εγωϊσμό θα πρέπει να προτάξουν από εδώ και πέρα και να δείξουν αυτά που αξίζουν και μπορούν.

Ο κόσμος του Παναιτωλικού θα είναι δίπλα τους και θα τους βοηθήσει να ανακάμψουν. Αρκεί και οι ίδιοι να δείξουν πως το θέλουν και προσπαθούν. Να δείξουν πως τους αδικεί η εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών και μπορούν να γίνουν και ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί. Η τεχνική ηγεσία από την πλευρά της οφείλει να βρει απαντήσεις στα προβλήματα και τους γρίφους που προέκυψαν και να διαχειριστεί την κατάσταση αποτελεσματικά. Αν δεν γίνει αυτό άμεσα, τότε θα πρέπει να πάρουν το λόγο αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Το πρωτάθλημα είναι περίπλοκο φέτος και απρόβλεπτο σε μεγάλο βαθμό. Ας μην αποτελέσει ο Παναιτωλικός τον αρνητικό πρωταγωνιστή. Θα ήταν πέρα για πέρα άδικο κάτι τέτοιο, τόσο για την εικόνα που «έχει χτίσει» αυτή η ομάδα όσο και για τα όσα έχουν φτιαχτεί όλο αυτόν τον καιρό.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος