Η ζωή είναι ένα λουλούδι και ο έρωτας το μέλι του, είχε πει ο Βίκτωρ Ουγκό και αυτόν τον έρωτα γιορτάζουν εδώ και χρόνια κάθε 14 Φλεβάρη. Υπάρχουν διχωγνωμίες γύρω απο την συγκεκριμένη μέρα. Μια καθαρά εμπορική γιορτή ή ευκαιρία να εκφράσει ο καθένας τον ερωτά του για τον αγαπημένο του;

Δεν θα μπορούσε να μην γίνει έρευνα πάνω στο θέμα για να ρίξει φως. Η έρευνα για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του www.cosmo.gr . Συμμετείχαν 2270 άτομα, όλοι χρήστες του Internet, Άνδρες και Γυναίκες, ηλικίας από 18 ετών και πάνω.

Το 55% των ερωτωμένων πιστεύει ότι πρέπει να γιορτάζεται ο Άγιος Βαλεντίνος, είναι μια καλή αφορμή να κάνει κανείς κάτι διαφορετικό και να ξεφύγει για λίγο απο τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ένα 20% δηλώνει ότι γιορτάζει τον έρωτα κάθε μέρα. Υπάρχει φυσικά και ένα 23% που πιστεύει ότι είναι μια εμπορική γιορτή και μόνο.

Το 79% των ερωτώμενων έχουν γιορτάσει τον Άγιο Βαλεντίνο στο Παρελθόν και φέτος ένα 61% προτίθεται να γιορτάσει. Στην ερώτηση γιατί γιορτάζουν την ημέρα αυτή το 40% απάντησε ότι γιορτάζει γιατί το θέλουν και οι δύο στο ζευγάρι, ενώ 13% το κάνει για χάρη του συντρόφου του. Ενώ ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 5% παρόλου που θα προτιμούσε να μην υπάρχει εξακολουθεί και το γιορτάζει!

Τα δώρα ποικίλουν για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Στις πρώτες θέσεις είναι ενα ρομαντικό δείπνο ή μια καλοστημένη έκπληξη. Το 12% απάντησε ότι ονειρεύεται ένα ταξίδι στο εξωτερικό για τον Άγιο Βαλεντίνο και ένα άλλο 11% το οποίο ικανοποιείται και επιθυμεί ένα απλό Σ’αγαπώ, ειδικά στις νεότερες ηλικίες.

Το 39% λόγω οικονομικής κρίσης επιλέγει κάτι συμβολικό για δώρο. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, 36% δεν θα αγοράσει τίποτα και θα φτιάξουν κάτι μόνοι τους για να προσφέρουν στον σύντροφό τους. Μόνο ένα 5% θα πάρει κάτι ακριβό για να εντυπωσιάσει. Πιο συγκεκριμένα το 19% θα ξοδέψει μηδέν ευρώ για χάρη του Άγιου Βαλεντίνου. Το 41% θα ξοδέψει έως 50 Ευρώ, ενώ 28% θα ξοδέψει πάνω από 51 Ευρώ. Κατά μέσο όρο δηλαδή 49 Ευρώ.

Τι πρέπει να κάνουν όμως εκείνοι που δεν έχουν σχέση εκείνη τη μέρα; Να βγουν ή να μείνουν μέσα; Το 32% μας δηλώνει ότι πρεπει μα την αντιμετωπίσουν σαν μια μέρα όπως οι άλλες. Για το 19% η θέα μόνο ερωτευμένων ζευγαριών παντού θα είναι εκνευριστικό και για αυτο θα μείνουν μέσα. Υπάρχει όμως και ένα 23%, εκείνοι που την αντιμετωπίζουν σαν μια ευκαιρία για νέες γνωριμίες.

Μια απο τις ερωτήσεις είχε να κάνει με την κάτάργηση του Αγίου Βαλεντίνου. Το 60% δηλώσε ότι του είναι αδιάφορο, 8% θέλει να τον καταργήσει και 32% θέλει να τον διατηρήσει. Οι γυναίκες είναι εκείνες που θέλουν να τον διατηρήσουν περισσότερο όπως και όσοι είναι απο 45 ετών και πάνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here