Από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου διοργανώνει ανάβαση στον Όλυμπο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναχώρηση την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου με άφιξη, ανάβαση και διανυκτέρευση στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας (επίπεδο δυσκολίας εύκολο).

Σάββατο πρωί θα γίνει ανάβαση στο Οροπέδιο των Μουσών και από εκεί στην κορυφή του Μύτικα (επίπεδο δυσκολίας μέτριο – δύσκολο). Ο Μύτικας αποτελεί την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας (2.918μ.) και την δεύτερη ψηλότερη των Βαλκανίων. Το απόγευμα θα γίνει επιστροφή και πάλι στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας.

Κυριακή θα γίνει αναχώρηση απ’ το καταφύγιο και απ’ την περιοχή Πριόνια θα γίνει πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού του Ενιπέα που διαρρέει σχεδόν όλο τον Μαυρόλογγο, αρχίζοντας κυρίως από την τοποθεσία Πριόνια και καταλήγοντας στο γνωστό Λιτόχωρο, με συνολικό μήκος 12 km. (επίπεδο δυσκολίας μέτριο).

Προϋποθέσεις συμμετοχής

  • από 18 ετών και πάνω
  • για την ανάβαση στο Μύτικα ο συμμετέχων να μην έχει υψοφοβία – ακροφοβία
  • απαραίτητη η χρήση κράνους, ορειβατικών παπουτσιών και λοιπού ορειβατικού εξοπλισμού

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Πηγή Κρικοχωρίτη, τηλέφωνο: 6944 116166, ώρες επικοινωνίας 12.00 – 14.00 και 19.00 – 21.00.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος