Photo-Right: gazzetta.gr

Ο Παναιτωλικός ηττήθηκε από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο φινάλε του πρωταθλήματος, όμως επιβραβεύτηκε από το χειροκρότημα του κόσμου του στη λήξη του αγώνα και πλέον το μυαλό όλων βρίσκεται στην επόμενη μέρα και στο πως θα παρουσιαστεί τη νέα σεζόν. Ελπιδοφόρα η παρουσία των νέων παιδιών που αγωνίστηκαν σε αυτό το ματς και δείχνει ίσως το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει πλέον η ομάδα του Αγρινίου.

Από τη μία οι πολλές και σημαντικές απουσίες, από την άλλη η ποιότητα του αντιπάλου, δεν επέτρεψαν στα «καναρίνια» να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική.  Παρά την προσπάθεια γνώρισαν την ήττα και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα κατακτώντας την ενδέκατη θέση στη βαθμολογία, κάτι που δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιτυχία. Υπήρχαν όμως και θετικά στοιχεία που προέκυψαν σε αυτό τον αγώνα για τους Αγρινιώτες. Ένα ήταν η ενθαρρυντική παρουσία των μικρών που πήραν χρόνο συμμετοχής και το δεύτερο το χειροκρότημα του κόσμου στη λήξη, που αν μη τι άλλο είναι δηλωτικό της στήριξης που θα έχει η ομάδα από αυτόν και στο μέλλον.

Ένα μέλλον και μία επόμενη μέρα, που φαίνεται να έχει πλέον άλλα χαρακτηριστικά για τον Παναιτωλικό από αυτά που όλοι είχαν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Με την δεδηλωμένη πλέον πρόθεση αποχώρησης του Φώτη Κωστούλα από την ομάδα, μόλις βρεθεί νέος επενδυτής που να πληρεί τις προϋποθέσεις όπως τις αντιλαμβάνεται ο νυν μεγαλομέτοχος, τα πράγματα διαφέρουν σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ούτε τα οικονομικά δεδομένα μπορούν να θεωρούνται αντίστοιχα με αυτά των σεζόν που προηγήθηκαν, ούτε φυσικά ο καθορισμός των στόχων που δύναται να τεθούν. Με λίγα λόγια μάλλον η ομάδα καλείται να προσαρμοστεί σε μία νέα πραγματικότητα, που θα την χαρακτηρίζει μία πιο «προσγειωμένη» οπτική μέσα από την οποία θα καθορίσει τον ρόλο της στο νέο πρωτάθλημα και στο τι προσβλέπει να διεκδικήσει σε αυτό.

Οι πρώτες ενδείξεις τείνουν στο συμπέρασμα της στροφής, σε ότι αφορά το έμψυχο υλικό, σε μία πρακτική του να στηριχθεί στα νέα παιδιά που προωθήθηκαν από τα τμήματα υποδομών και βέβαια στους νεαρούς ταλαντούχους ξένους ποδοσφαιριστές που ήδη έχουν ξεχωρίσει τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Κάτι που δείχνει ότι θα έχει εφαρμογή και στο νέο μεταγραφικό σχεδιασμό με την αναζήτηση τέτοιου είδους παικτών για προσθήκες και βέβαια με την προώθηση κι άλλων νεαρών από τις μικρές ομάδες. Μία θεώρηση των πραγμάτων που δεν είναι απαραίτητα κακή, αρκεί να στηριχτεί με την δημιουργία ενός κορμού παικτών που δεν θα χρειάζεται να ανανεώνεται σε μεγάλο βαθμό κάθε χρόνο. Αναγκαστικά θα υπάρχει και η πώληση κάποιων εξ αυτών που θα φέρνει έσοδα απαραίτητα για την ομάδα, όμως σε τέτοιο αριθμητικό ποσοστό που να μην χάνεται η ομοιογένεια και η δυνατότητα εξέλιξης και ανάπτυξης των δυνατοτήτων του συνόλου.

Αυτά δείχνουν να είναι τα νέα δεδομένα, εκτός και αν υπάρξουν εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό που θα φέρουν νέα προοπτική και διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Κάτι που δεν φαντάζει και τόσο πιθανό παρά την φημολογία των τελευταίων ημερών, κυρίως λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης και της δυσκολίας εύρεσης επενδυτών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Όπως και να έχει, το μυαλό όλων όσων ασχολούνται με την ομάδα βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα και η ευχή των φίλων της είναι αυτή να μην ανατείλει «συννεφιασμένη και μουντή» αλλά «φωτεινή» και τέτοια που θα οδηγήσει τον σύλλογο σε νέες επιτυχίες και δεν θα σταματήσει την εξελικτική του πορεία προς τα εμπρός.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
SHARE
Προηγούμενο άρθρο5 Θρεπτικές συνταγές για σαλάτες!
Επόμενο άρθροΑνανεώνει ο Πάουλο
Ασχολείται αρκετά χρόνια με το αθλητικό ρεπορτάζ και έχει συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις αθλητικές εφημερίδες στο νομό Αιτωλ/νίας καθώς και με άλλα τοπικά μέσα (πολιτικές εφημερίδες - ραδιόφωνα - ιστοσελίδες). Επίσης έχει διατελέσει ανταποκριτής σε πολλές αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.