Συνάντηση στο ΤΕΕ είχαν υποψήφιοι του «Ανυπότακτου Αγρινίου»

Ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Μ. Τρίτης, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του «Ανυπότακτου Αγρινίου», Ανδρέας Γκουρνέλος, Λεωνίδας Φραγκούλης, Στυλιανός Μερμίγκης και Λευτέρης Τηλιγάδας, καθώς και ο επικεφαλής του Συνδυασμού Στέλιος Μερμίγκης, με τον Πρόεδρο του παραρτήματος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Λίνο Μπλέτσα και τα μέλη του προεδρείου του φορέα, Δημήτρη Κανάτα, Αντιπρόεδρο και Θεόδωρο Χούση, Γραμματέα.

Αναπτύχθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος κι εμπεριέχονται στις αρμοδιότητες του ΤΕΕ, όπως τα γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα που παρουσιάζει το πρόσφατο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, τα ζητήματα που δημιούργησε η «γρήγορη» ανάπτυξη του πολεοδομικού ιστού όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς ταυτόχρονη ανάπτυξη των δικτύων που αφορούν στην ύδρευση και στην αποχέτευση, καθώς επίσης και τον προβληματικό συσχετισμό ιδιωτικού και δημόσιου – πράσινου χώρου που διακρίνει τον κεντρικό πολεοδομικό ιστό της πόλης του Αγρινίου.

Συζητήθηκε το γεγονός της επιθετικής ανάπτυξης των ανεμογεννητριών στην περιοχή, η ενεργοβόρα λειτουργία της πλειοψηφίας των δημόσιων κτιρίων που βρίσκονται μέσα στην χωρική έκταση του Δήμου, καθώς και τα σημαντικά προβλήματα στα δίκτυα άρδευσης της περιοχής, τα οποία απομειώνουν σημαντικά τις δυνατότητες της τοπικής αγροτικής παραγωγής.

Τέλος, τα μέλη της παράταξης κατέθεσαν δύο προτάσεις, εκ των οποίων, η μεν πρώτη, άπτεται άμεσα των υπηρεσιών που το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας του ΤΕΕ μπορεί να υποστηρίξει, η δε δεύτερη στηρίζεται στη θεσμική εγκυρότητα του συγκεκριμένου φορέα για την υλοποίησή της. Αυτές είναι:

  • Α) Ζητήθηκε από τα μέλη του προεδρείου του τοπικού παραρτήματος του ΤΕΕ να συσταθεί μια επιτροπή από τα μέλη του, η οποία θα θέσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για να καταγραφεί το ιστορικό οικιστικό αποτύπωμα της πόλης στα σημεία που αυτό διατηρείται ακόμα (Άγιος Κωνσταντίνος) και σε συνεργασία με το Δήμο ή και άλλους φορείς να φροντίσουν για τη διατήρηση και την ανάδειξή του.
  • Β) Όπως έχουμε παρατηρήσει, όλα αυτά τα χρόνια παρατηρείται ένας απρογραμμάτιστος και ασυντόνιστος πολυκερματισμός των τοπικών δυνάμεων σε ότι αφορά στις διεκδικήσεις που οι τοπικοί φορείς αγωνίζονται να εντάξουν στα δημόσια ή ευρωπαϊκά έργα. Πρόταση του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ είναι, ότι, αν δεν υπάρξει ένα άτυπο και ευρύτατο συλλογικό όργανο, ανοιχτό στην κοινωνία των πολιτών, που να καταγράψει τις αναγκαιότητες, να τις ιεραρχήσει και να αγωνιστεί για την ικανοποίησή τους, η περιοχή και ο Δήμος μας θα παραμένουν στο έλεος των πολιτικών «ρουσφετιών» και των κεντρικών σχεδιασμών, αγνοώντας ή και απαξιώνοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος