Ο ιστορικός κινηματογράφος του Αγρινίου «ΑΝΕΣΙΣ» έκλεισε τα 50 χρόνια λειτουργίας και ανανεώθηκε. Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα με τη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το Τελευταίο Σημείωμα» και υποδέχεται το σινεφίλ κοινό με ολοκαίνουργια, σύγχρονα και άνετα καθίσματα. Οι εργασίες ανακαίνισης ξεκίνησαν από τον περασμένο Αύγουστο και περιελάμβαναν αποξήλωση των παλαιών καθισμάτων και εργασίες καλλωπισμού σε όλο τον χώρο.

Θυμίζουμε ότι πριν από τρία χρόνια είχε γίνει και η αναγκαία εγκατάσταση της πυρασφάλειας, ενώ ακολούθησε η αντικατάσταση της οθόνης και η ανακαίνιση του κυλικείου.

Σε ό,τι αφορά τα της ταινίας τώρα, θα προβάλλεται από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.

Στη νέα του κινηματογραφική δουλειά ο Βούλγαρης καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης. Ο Παντελής Βούλγαρης, σκηνοθέτης των μεγάλων και αγαπημένων κινηματογραφικών επιτυχιών «Νύφες», «Ψυχή Βαθιά», «Η Φανέλα με το 9», «Πέτρινα Χρόνια» επιστρέφει με την ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα».

Ο Παντελής Βούλγαρης, με την Ιωάννα Καρυστιάνη («Μικρά Αγγλία», «Νύφες») να υπογράφει το σενάριο, θα μας μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του ’44 και θα μας γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης.
Πρωταγωνιστές: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κρίλινγκ.
Ώρα προβολής: 19:30 και 21:30 καθημερινά. Κάθε Παρασκευή, με 1 εισιτήριο είσοδος για 2 άτομα.
Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ κανονικό. 4 ευρώ μαθητικό – φοιτητικό – ανέργων – πολυτέκνων – ΑμΕΑ (με την επίδειξη κάρτας).
Τηλέφωνο ταμείου: 26410 44345.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος