Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ και υπό την αιγίδα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου διοργάνωσαν το 21o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κάνοε Καγιάκ Σπρίντ και το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης SUP.

Οι μικροί αθλητές (8-14 ετών) αγωνίσθηκαν στις κατηγορίες α)προαγωνιστική, β) αρχαρίων και γ) παμπαίδων-παγκορασίδων. Συμμετείχαν συνολικά 276 αθλητές και αθλήτριες από 17 σωματεία όλης της χώρας, ενώ πάνω από 600 άτομα συμπεριλαμβανομένων προπονητών και συνοδών κατέκλυσαν τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Στα θετικά της διοργάνωσης αναφέρθηκαν η τοποθέτηση κερκίδας θεατών με σκίαστρο, οι επιπλέον πλωτές εξέδρες, η ύπαρξη holders για την ευθυγράμμιση των σκαφών, η δωρεάν χρήση wifi, η δωρεάν διάθεση σε αγωνιζόμενους και παράγοντες νερών, σάντουιτς και φρούτων, τα οποία προσφέρθηκαν από τον ΝΟΜ με την στήριξη των χορηγών. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του 2/39 Συντάγματος πεζικού, της Τροχαίας, του Λιμεναρχείου, της Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης Μεσολογγίου, των εθελοντών και των μελών που εργάστηκαν υπό συνθήκες καύσωνα.

Ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος (ΝΑΣ) αναδείχθηκε πρωταθλητής ανάπτυξης στο canoe kayak sprint, με 187,5 βαθμούς, έναντι 165,5 του Ναυτικού Ομίλου Χανίων (ΧΑΝ) και 139 του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιά (ΟΛΥ). Πρωταθλητής ανάπτυξης στο SUP αναδείχθηκε ο Ν.Ο.Χανίων.

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, έλαβε μέρος με 17αθλητές/τριες οι οποίοι έλαβαν μέρος σε 5 τελικούς και κατέλαβε την 10η θέση, με 2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια. Οι αθλητές/τριες του Ν.Ο.Μ που συμμετείχαν ήταν οι παρακάτω: Κατσαγάνη Μαρία, Κατσαγάνη Πολυτίμη, Κουφός Θεόδωρος, Κουφός Χρήστος, Διαμαντόπουλος Νικόλαος, Διαμαντόπουλος Βασίλης, Σπυρόπουλος Ανδρέας, Σπυρόπουλος Βασίλης, Στεργιάκης Αλέξανδρος, Νικολακοπούλου Αρετή, Πασιοπούλου Μαρία, Καρανικόλας Χρήστος, Σκαρμούτσου Παρασκευή, Διαμαντόπουλος Δημήτρης, Διαμαντοπούλου Βασιλική, Ξηρού Αικατερίνη-Ειρήνη και Μπούζα Χριστίνα.

Αναλυτικά η βαθμολογία των σωματείων εδώ: http://canoekayak.gr.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος