Παράλληλα εγκαινιάστηκε η αίθουσα της Νέας Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ

Παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/11) με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Μανώλη…!», του Γιώργου Νεοφύτου σε σκηνοθεσία του Γ.Μικέλλη και ερμηνεία της Λένας Ντζούρβα. Παράλληλα εγκαινιάστηκε η αίθουσα της Νέας Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ, όπου παίχθηκε η παράσταση. Στην πρεμιέρα παρευρέθη και ο συγγραφέας του έργου ο Γιώργος Νεοφύτου.

Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΚΕΛΛΗΣ
Σκηνικό/κοστούμια: ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ
Φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Μουσική: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΜΑΓΔΑ ΡΕΝΤΙΦΗ
Φωτογραφίες: ΛΕΝΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΗ
Ερμηνεύει η ΛΕΝΑ ΝΤΖΟΥΡΒΑ

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για ένα έργο που κάτω από την επιφανειακή του απλότητα και την σχεδόν δωρική του λιτότητα κρύβεται ένας κόσμος από βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα. Πάντα σε χαμηλούς τόνους και χωρίς ποτέ να γίνεται μελόδραμα, καταφέρνει να συγκινήσει και ιδιαίτερα να προβληματίσει δίνοντας ένα ηχηρόχαστούκι στην ηθελημένα «ιστορική αμνησία» και τον εφησυχασμό των ανθρώπων.

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Μπορεί ο χρόνος, που τον είπανε μεγάλο γιατρό, να γιατρέψει την πληγή ενός συλλογικού τραύματος; Κι αν ναι, όμοια μπορεί να γιατρέψει το ιδιωτικό τραύμαπου η Ιστορία απαξιεί να καταγράψει; Μπορεί ένας απλός άνθρωπος να συνεχίσει τη ζωή του όταν η Ιστορία καταβρόχθισε τη δική του ιστορία στερώντας

του το μόνο αποκούμπι που του είχε απομένει; Κι αν μπορεί πώς υποφέρεται ηαφόρητη μοναξιά και ποια προσδοκία θα αναπληρώσει αυτά που χάθηκαν;

«Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησετουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…» Η ηρωίδα του έργου δεν κατάφερε να κάνει την ζωή της όπως την ήθελε. Σίγουρα όμως δεν την εξευτέλισε.

Γιώργος Μικέλλης

Παραστάσεις:

κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 6 μ.μ., μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Εισιτήρια

Κρατήσεις εισιτηρίων τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410- 21158 από τις 9.00 έως τις 13.00. Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης, Πέμπτη – Παρασκευή από τις 20.00 έως τις 21.00 και Κυριακή από τις 17.00 έως τις 18.00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €, γενική είσοδος.

Την ιδιαιτερότητα της παράστασης την καθορίζει ο περιορισμένος αριθμός Θεατών(25) ανά παράσταση. Οι κρατήσεις εισιτηρίων γίνονται καθημερινά στο τηλέφωνο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.(26410 21158,46452) και ώρες γραφείου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος