Την Ημερίδα συνδιοργάνωσε η Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Ημερίδα με θέμα «Η σημασία του καπνού στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Αγρινίου. Ο ρόλος του Καπνού Σταθμού Έρευνας – προοπτικές αξιοποίησης» έγινε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στις 11.00, στον χώρο του ΤΕΕ. Την Ημερίδα συνδιοργάνωσε η Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς της περιοχής, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριανταφύλλου, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά.

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βαρεμένος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνόπουλος καθώς και ο Αρχαιολόγος Έφορος Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ) Δημήτρης Αθανασούλης, που δήλωσε ότι είναι διαθέσιμος όπου χρειαστεί, «για να ευοδωθεί ο κοινός μας στόχος για το Μουσείο Καπνού Αγρινίου».

Μετά την παρουσίαση των εισηγήσεων και την κατάθεση απόψεων εκ μέρους των φορέων που συμμετείχαν, εκφράσθηκε η βούληση και η διαθεσιμότητα όλων για τη συνέχιση των προσπαθειών με σκοπό την αξιοποίηση και δημιουργία στο χώρο του Καπνικού Σταθμού του Μουσείου Καπνού Αγρινίου που θα αποτελέσει την αφετηρία για προώθηση και άλλων θεμάτων πολιτισμού που αφορούν την περιοχή.

Αποφασίσθηκε άλλωστε μέχρι τις 10 Μαρτίου να γίνει συνάντηση των θεσμικών φορέων που ενδιαφέρονται για την ανάληψη της χρήσης του Χώρου του Καπνικού Σταθμού, προκειμένου άμεσα να ζητηθεί από το ΥΠΑΑΤ η παραχώρηση των κτισμάτων και του οικοπέδου.

«Πιστεύουμε ότι μετά την Ημερίδα της Κυριακής για την οποία ευχαριστούμε το ΤΕΕ Αιτ/νίας και όλους τους φορείς που συμμετείχαν σύντομα, με την συνδρομή και κατανόηση της κοινωνίας μας μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχαιολογική Εταιρεία.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος