Δεν πέρασε πολύ ώρα που έθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του μετά την περιβαλλοντική καταστροφή στο Σαρωνικό και την πήρε πίσω. Με νεότερη δήλωσή του, έκανε λόγο για «λογοπαίγνιο»…

«’Ηταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας.

Νωρίτερα, πάντως, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 o ίδιος είχε δηλώσει ότι θέτει εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Σε ερώτηση για τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι η παραίτησή του είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε στον Real fm ότι ο υπουργός «είπε το αυτονόητο».

Τόνισε επίσης πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη στο θέμα αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης. Σχετικά με τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες δημάρχων επισήμανε ότι «εν μέσω μιας μεγάλης επιχειρησιακής προσπάθειας δεν προσφέρεται να αποδίδουμε ευθύνες στον έναν ή στον άλλον».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Ήταν άμεση η κινητοποίηση του Λιμενικού και του υπουργείου Ναυτιλίας, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή 16 λεπτά μετά το συμβάν και κινητοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις».

«Η προσπάθεια γίνεται από την πρώτη στιγμή, υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, έγινε άμεσα αίτημα και στη διεθνή οργάνωση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και μόλις έγινε αυτό εφικτό ενεργεί και ένα σκάφος το οποίο για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στις ελληνικές θάλασσες για την αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων και η στεγανοποίηση του πλοίου έγινε σχεδόν αμέσως», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι είναι ένα μεγάλο ατύχημα που είναι αρκετά δύσκολο στη διαχείρισή του.

Πηγή: in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος