«Χελιδονίσματα 2019» στο Μεσολόγγι

Οι Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, από τις 15 Μαρτίου ως τις 15 Απριλίου, υλοποίησαν την εκπαιδευτική δράση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας «Χελιδονίσματα».

Η αρχή έγινε από το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα», ακολούθησαν το 2ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου, το «Δημητρούκειο» Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, το Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής – Καντζούρου Νεκταρία και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Η δράση έγινε με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι, τις πηγές τροφής που υπάρχουν σ’ έναν υγρότοπο και πόσο σημαντικό είναι να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας για αυτά φωλιές από πηλό.

Με βασικά υλικά τον ενθουσιασμό των παιδιών και τον πηλό που αντικαθιστά το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στις πόλεις, υπό την καθοδήγηση των εθελοντών (Ελίνα Γκανιάτσου, Έφη Γκανιάτσου, Κωνσταντίνα Σακελαροπούλου, Μάκης Κοτσίρης, Νικόλαος Νούλας και των μικρότερων εθελοντών Γαλήνη και Μυρτώ), τα παιδιά δημιούργησαν 150 φωλιές που θα τοποθετηθούν στο σχολείο ή στο σπίτι των παιδιών προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος