Δημιουργεί δίκτυο 500 καταστημάτων ο Μασούτης με σημαντική παρουσία και στην Δυτική Ελλάδα

Πορεία πρόσω ολοταχώς προς τη δημιουργία δικτύου 500 καταστημάτων (!) σε ολόκληρη την επικράτεια, έχει χαράξει ο επιχειρηματίας Γιάννης Μασούτης και οι κινήσεις του διακρίνονται από υψηλές ταχύτητες.

Άλλωστε, σε εξέλιξη βρίσκονται εντατικές συζητήσεις για την εξαγορά του Ομίλου «Market In», που ανήκει στην οικογένεια Ράμμου και ήδη λειτουργεί περισσότερα από 28 χρόνια στην Ελληνική αγορά.

Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, η δυναμική και εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα στελεχών του Γιάννη Μασούτη, με επικεφαλής έναν από τους πλέον έμπειρους deal makers της ελληνικής αγοράς, οι άνθρωποι που επεξεργάζονται τα διάφορα αναπτυξιακά σενάρια, επισημαίνουν ότι το δίκτυο του Ομίλου Μασούτη αποκτά εντελώς νέα δυναμική.

Σημαντική παρουσία στη Δυτική Ελλάδα

Σύμφωνα με το banks.com.gr, τα περισσότερα καταστήματα της «Market In» βρίσκονται στην Αττική (περίπου 100) ενώ σημαντική είναι η παρουσία στη Δυτική Ελλάδα. Ο Όμιλος του κ. Ράμμου πραγματοποιεί ετήσιο τζίρο της τάξης των 170 εκατ. ευρώ και αυτονόητα με την εξαγορά των Market In, ο Όμιλος Μασούτη που σήμερα διαθέτει δίκτυο 330 καταστημάτων αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή της ελληνικής αγοράς.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι όλες οι εξαγορές που πραγματοποιεί ο Όμιλος Μασούτη χρηματοδοτούνται από ίδια κεφάλαια, από τα κέρδη και τα έσοδα των μετόχων χωρίς τραπεζικό δανεισμό, γεγονός που προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Είναι γεγονός ότι ο χάρτης της αγοράς των σούπερ μάρκετ χαράζεται από την αρχή. Ο συνολικός τζίρος, παρά την μικρή βελτίωση του 2018, απέχει πολύ από τα προ κρίσης επίπεδα. Υπολογίζεται ότι ο ετήσιος τζίρος των αλυσίδων το 2018 ξεπέρασε τα 9 δισ Ευρώ.

Η περσινή απόφαση του Γιάννη Μασούτη να «κατέβει» στην Αθήνα και να διεκδικήσει μερίδια στην πιο δυναμική αγορά της χώρας όπου πραγματοποιείται πάνω από το 50% του συνολικού τζίρου, μέσα από την εξαγορά της Προμηθευτικής, έχει σημάνει την έναρξη ενός μεγάλου κύκλου εξαγορών και συγχωνεύσεων που μέσα στα επόμενα χρόνια θα αλλάξει θεαματικά τις επιχειρηματικές ισορροπίες στον κλάδο.

Είναι προφανές ότι οι Έλληνες παίκτες του κλάδου προσπαθούν να πάρουν στρατηγικές θέσεις για να αποκλείσουν μία δυναμική απόβαση μεγάλου διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου…

ΠΗΓΗ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος