Την Τετάρτη 31 Ιουλίου

Δύο σημαντικές ερμηνεύτριες και τραγουδοποιούς, την Μαρίζα Κωχ και τη Νένα Βενετσάνου, φιλοξενεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου (στις 9:30 το βράδυ), στην Αμφιλοχία (πρώην ΠΙΚΠΑ) το Κέντρο Λόγου, Τέχνης και Επιστήμης «ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΔΙΟΔΟΣ».

Οι δύο καλλιτέχνιδες συναντιούνται με αφορμή το βιβλίο «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης», την πρόσφατη αυτοβιογραφία της Κωχ σ’ ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο, που αποτελείται από δύο μέρη.

Στο πρώτο κομμάτι της βραδιάς η Βενετσάνου θα διαβάσει ορισμένα μέρη, συνοδευόμενη από τον Αντώνη Σκαμνάκη στη βιόλα ντα γκάμπα, ενόσω η Κωχ θα κάνει τους βοκαλισμούς της. Ενδιάμεσα θα υπάρχουν αποσπάσματα και από τραγούδια με τις δυο τους σαν μουσικές γέφυρες στην αφήγηση.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο γυναίκες δημιουργοί θα παρουσιάσουν τα πιο αγαπημένα τραγούδια τους: Από τη δημοτική παράδοση («Σ’τό’πα και σ’το ξαναλέω», «Δεν ειν’ αυγή να σηκωθώ») μέχρι τον «Κύκλο Καββαδία» της Κωχ και τις «Πόλεις του Νότου» ή το «Καφέ Γκρέκο» της Βενετσάνου. Εδώ ο Σκαμνάκης θα τις συνοδεύσει με την κιθάρα, τα κρουστά και τις λούπες του.

Είσοδος: 7 Ευρώ. Εισιτήρια στο Βιβλιοπωλείο Planus – Αφοί Χριστοδουλόπουλοι.
Διοργάνωση: ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΔΙΟΔΟΣ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος