Ομιλία Λιβανού στους ετεροδημότες της Αθήνας

Στους ετεροδημότες της Αθήνας μίλησε την Τετάρτη 19 Ιουνίου ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία Σπήλιος Λιβανός. Ανέπτυξε τo όραμά του, αλλά και το σχέδιό του για μια Αιτωλοακαρνανία «που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας ισχυρής ανάπτυξης», όπως είπε.

Ο υποψήφιος Βουλευτής αναφέρθηκε με προσωπικούς τόνους στα βιώματά του από το Νομό, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη που αισθάνεται στην επαφή του με τους πολίτες.

Μίλησε για την απόφασή του να μπει με όλες του τις δυνάμεις στη μάχη δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με στόχο να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση. 
«Για να ξεκολλήσουμε την Αιτωλοακαρνανία μας από τη στασιμότητα! Για να πάμε όλοι μαζί μπροστά! Γιατί αξίζουμε καλύτερα! Και μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η 7η Ιουλίου δεν αποτελεί την κατάληξη μιας προσπάθειας, αλλά το ξεκίνημά της.

Μιλώντας για το δίλημμα των εκλογών ο κ. Λιβανός κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, όπως τόνισε, τσάκισαν την οικονομία και τα όνειρα των πολιτών ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία που μ’ ένα ξεκάθαρο σχέδιο αποτελούν την επιλογή της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε και στη στενή του σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και παρουσίασε το σχέδιο της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση, θέτοντας ως ξεκάθαρους στόχους τη στήριξη της μεσαίας τάξης και την ανάκαμψη της οικονομίας, προτάσσοντας ως προϋπόθεση τη μείωση της φορολογίας.

«Το οφείλουμε στα παιδιά μας που αξίζουν να ζήσουν σε μια πολύ καλύτερη Αιτωλοακαρνανία, σε μια Αιτωλοακαρνανία με δύναμη! Έρχεται η ώρα που θα κληθούμε να βάλουμε το Νομό μας στον δρόμο της ανάπτυξης. Κι αυτή η ώρα πρέπει να μας βρει έτοιμους. Όλους» τόνισε επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και ικανότητες, που θα μπορούν ν’ ανοίξουν πόρτες στην Αθήνα, στο εξωτερικό και να μιλήσουν ως ίσοι προς ίσο με αυτούς που παίρνουν αποφάσεις.

«Το πιστεύω μου για τον τόπο μας, είναι ένα και συνοψίζεται σε τρεις απλές λέξεις:
Αιτωλοακαρνανία με δύναμη! Αυτό είναι το όνειρό μου, αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό θέλω να βοηθήσω να πετύχουμε όλοι μαζί!» υπογράμμισε επίσης ο κ. Λιβανός αναλύοντας πτυχές του σχεδίου του για το Νομό: «Να μειωθεί δραστικά η ανεργία και να δημιουργηθούν νέες δουλειές. Αυτός είναι ο σημαντικότερος στόχος μας και το πρώτο μέλημά μας: δουλειές, δουλειές, δουλειές. Να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στην κατανομή κονδυλίων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Με ισότιμο καταμερισμό – επιτέλους – σε σχέση με την Αχαΐα. Να δημιουργήσουμε σύγχρονες Υποδομές που λείπουν από το Νομό μας. Ν’ αυξήσουμε την ασφάλεια, να ενισχύσουμε την ΕΛ.ΑΣ. και να βελτιώσουμε την Παιδεία, την Υγεία».

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αγροτική Ανάπτυξη ο κ. Λιβανός εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ελλάδα βασίζεται στον πρωτογενή τομέα.

«Πιστεύω πως το κλειδί είναι η μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο σύγχρονης αγροτικής επιχειρηματικότητας. Αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει και στον Νομό μας. Να μετατρέψουμε – σταδιακά – τον Αιτωλοακαρνάνα αγρότη, κτηνοτρόφο, ψαρά σε έναν σύγχρονο, επιτυχημένο επιχειρηματία» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε: «Επενδύοντας στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, την ποιότητα.
 Υψηλότερη διασφάλιση κοινοτικών επιδοτήσεων από τη νέα ΚΑΠ. Ενίσχυση μέσω γενναίων φορολογικών κινήτρων για τις Ενώσεις και τις ομάδες παραγωγών. Μειώνουμε τη φορολογία από το 29 στο 20%.»

Μίλησε επίσης για τη σύνδεση της Ιονίας Οδού με Αγρίνιο και Πλατυγυάλι, την ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας με προτεραιότητα στον περιμετρικό δρόμο και το αρδευτικό της σύστημα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην διεκδίκηση εμπορικού σιδηροδρομικού Δυτικού Άξονα.

Μιλώντας για την Παιδεία στάθηκε στις τελευταίες εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο τονίζοντας: 
«Καθολικός μας στόχος να παλέψουμε όλοι μαζί για την ίδρυση ενός αυτόνομου τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος με έδρα το Νομό που θα έχει στον πυρήνα του μια μοντέρνα Γεωπονική Σχολή.»

Για τον Τουρισμό είπε πως «Ο τόπος μας διαθέτει όλα τα αναγκαία χαρακτηριστικά για τουρισμό υψηλού επιπέδου 12 μήνες το χρόνο. Με μεθοδική δουλειά, μπορεί να γίνει ένα πρότυπο οικοτουριστικό μοντέλο.» Μερικά από τα βασικότερα σημεία παρέμβασης που είπε είναι η τουριστική ανάπτυξη στο λιμάνι του Μεσολογγίου, η εκμετάλλευση των εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας, η μαρίνα της Ναυπάκτου, αλλά κι ευρύτερα η ανάπτυξη του δυτικού παραθαλάσσιου μετώπου του Νομού.

Κλείνοντας την ομιλία του έδωσε μήνυμα ενότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά «Για να τα καταφέρουμε όλα αυτά, βέβαια, χρειαζόμαστε και κάτι ακόμη: Αλλαγή νοοτροπίας. Να επενδύσουμε για μια φορά στην ομαδική προσπάθεια, στη συνεργασία. Να επενδύσουμε στον τόπο μας. Να δώσουμε μεγάλη μάχη. Σε πολλά επίπεδα. Ο καθένας, με τις δυνάμεις του. Και προπαντός, να είμαστε όλοι ενωμένοι! Αυτό θα πει Αιτωλοακαρνανία με δύναμη!»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος