Συνέντευξη Λιβανού στο «Εμπρός» Ναυπάκτου

Τις προτάσεις του για το μέλλον της Ναυπακτίας και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας παρουσίασε ο Σπήλιος Λιβανός σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξής του στην εφημερίδα «Εμπρός» της Ναυπάκτου. Ο υποψήφιος για τις βουλευτικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία μιλά για την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή, για το τι άφησε φεύγοντας, αλλά και το τι βρήκε γυρίζοντας και αναλύει το όραμά του για το μέλλον της περιοχής αλλά και της χώρας.

Αναφερόμενος στους προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους που τον οδήγησαν τα τελευταία χρόνια να απομακρυνθεί από την πολιτική, ο Σπήλιος Λιβανός επισημαίνει πως ποτέ δεν έλειψε από την Αιτωλοακαρνανία, καθώς ποτέ δεν σταμάτησε να συζητά με πολίτες και φορείς και να ενημερώνεται για τα προβλήματα που υπάρχουν. «Όταν δέχτηκα την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο γνωρίζω από τα σχολικά μας χρόνια, να επαναδραστηριοποιηθώ στην περιοχή μας δέχτηκα με μεγάλη χαρά, κατανοώντας και το βάρος που αναλαμβάνω να συμβάλλω στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας» τονίζει, προσθέτοντας πως τα τελευταία χρόνια οι  πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν βιώσει πολύ έντονα την οικονομική κρίση.

Ο υποψήφιος βουλευτής επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει μια ουσιαστική επανεκκίνηση στον Νομό. «Δουλειές δεν δημιουργείς κόβοντας συντάξεις, δουλειές δημιουργείς όταν διαμορφώσεις ένα κατάλληλο πλαίσιο που θα ενισχύει για παράδειγμα τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε πολλούς τομείς, η ανάπτυξη δεν έρχεται όταν ξεζουμίζεις την μέση ελληνική οικογένεια ή τον μικρό επιχειρηματία που παλεύει καθημερινά. Η ανάπτυξη  έρχεται όταν μειώσεις τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές και δώσεις κίνητρα για τον επιχειρηματία να μπορέσει να επεκτείνει την επιχείρησή του ή να σώσει το μαγαζί του» λέει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη ΝΔ ο Σπήλιος Λιβανός τονίζει πως έχει μάθει από τα λάθη της και αυτό το αναγνωρίζουν και οι πολίτες οι οποίοι και επιστρέφουν μαζικά πίσω στο κόμμα. Όπως λέει, «τα τελευταία χρόνια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια ριζικής ανανέωσης, όχι μόνο όσον αφορά το πολιτικό προσωπικό, αλλά και όσον αφορά τις θέσεις και τις πολιτικές του κόμματος», ενώ επισημαίνει την ανάγκη η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές το συντομότερο δυνατό.

Αναφερόμενος στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας ο κ. Λιβανός τονίζει πως έχει τεράστιες δυνατότητες και πως από τα μέτρα που θα προωθηθούν άμεσα, θα μπορέσει να είναι από τους πρώτους νομούς που θα δουν το αναπτυξιακό μοντέλο σε δράση. «Ήδη έχουμε καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν και έχουμε σχεδιάσει ένα ευρύτατο δίκτυο υποδομών που θα αποτελέσουν άμεση προτεραιότητά μας. Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα ενώ θα αναδείξουμε και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού. Μην ξεχνάμε ότι για παράδειγμα η περιοχή της Ναυπάκτου, και όχι μόνο, έχει τεράστιες δυνατότητες να αναπτυχθεί περαιτέρω ως τουριστικός προορισμός» λέει χαρακτηριστικά.

«Τέλος να επισημάνω πως είναι απαραίτητο να στηριχθεί με όλες μας τις δυνάμεις το ΤΕΙ Ναυπάκτου καθώς η λειτουργία του αποτελεί βασικό κομμάτι της ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής μας. Σε αυτή τη λογική πρέπει να βρούμε τρόπους διεύρυνσης των γνωστικών πεδίων που να συνδέονται άμεσα με τις παραγωγικές προοπτικές ανάπτυξης της Ναυπακτίας» καταλήγει ο κ. Λιβανός.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος