Ανακοίνωση της ΛΑ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για το Περιφερειακό Συνέδριο

Ανακοίνωση κατά του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, η οποία καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στο μεγάλο αντικυβερνητικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας στο μεγάλο αντικυβερνητικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Τρίτη 6/2 ο Δήμος Πατρέων, μαζικοί φορείς και πολιτικές συλλογικότητες.

Τα «Αναπτυξιακά Συνέδρια» που διοργανώνονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αποτελούν κενά επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να αντλήσουν συναίνεση από τις τοπικές κοινωνίες για τη συνέχιση των πολιτικών της λιτότητας και της εξαθλίωσης. Η «ανάπτυξη» που θέλουν να παρουσιάσουν, δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Σε μια Περιφέρεια της ανεργίας και των συσσιτίων είναι τουλάχιστον προκλητικό να διοργανώνονται «φιέστες ανάπτυξης» από την κυβέρνηση. Θέλει θράσος να έρχεται σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο και ο πρωθυπουργός χωρίς να φέρνουν καμία απάντηση για τα τοπικά προβλήματα που οξύνουν περαιτέρω τη ζωή των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας), που επανειλημμένα έχουν τεθεί:

  • Δεν εγγυώνται την προστασία της λαϊκής κατοικίας αλλά αντίθετα απειλούν με κυρώσεις όσους συμβολαιογράφους δεν συμμετέχουν στους πλειστηριασμούς.
  • Δεν ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου Αγρινίου
  • Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τον αποκλεισμό του Αγρινίου από την Ιόνια οδό
  • Δε νοιάζονται για τις τεράστιες πληγές που δημιουργεί η καύση βιορευστών στο Μεσολόγγι
  • Η εγκατάλειψη του αγροτικού κόσμου της Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζεται…
  • Το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας και η εκτροπή του Αχελώου προχωρούν, αδιαφορώντας για τις εγκληματικές επιπτώσεις στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, ειδικά μετά την ψήφιση του εκτρωματικού πολυνομοσχεδίου, δεν έχουν κανένα λόγο να υπερηφανεύονται και να πανηγυρίζουν. Ο λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμμετέχει στις κυβερνητικές φιέστες, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει συναυτουργός της αντικοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει και προπαγανδίζει η κυβέρνηση. Αντίθετα, πρέπει να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό αγωνιστικά, διεκδικώντας συλλογικά τα αιτήματα του.

Όλοι και όλες στο μεγάλο αντικυβερνητικό συλλαλητήριο, στην Πάτρα, την Τρίτη 6/2 στις 18.00, στην πλατεία Αγ. Ανδρέα.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος