Ο Ιανουάριος ήταν εφιαλτικός για τον Παναιτωλικό. Με μόλις μία νίκη και μία ισοπαλία σε 8 αγώνες (πρωτάθλημα και κύπελλο), οι Αγρινιώτες έφτασαν σε κρίσιμο σημείο σε ό,τι αφορά την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία κι έμειναν εκτός συνέχειας στο Κύπελλο. Η διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού έχει μειωθεί αισθητά και ο Φεβρουάριος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να… ακολουθήσει τα πρότυπα του Ιανουαρίου, εάν στο Αγρίνιο δεν θέλουν να αγχωθούν για την παραμονή τους στη Super League.

Η αλλαγή σε διοικητικό και προπονητικό επίπεδο φέρνει μία διαφορετική κατάσταση στο Αγρίνιο, με τον Χάβο να έχει πολλή δουλειά να κάνει στην ομάδα, η οποία είναι ασύνδετη και ανήμπορη να παίξει… ποδόσφαιρο της προκοπής. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας-κλειδί για τον Παναιτωλικό, αφού εάν ακολουθήσει την πορεία του Ιανουαρίου, τότε θα μπλέξει με την ζώνη του υποβιβασμού και θα αυξήσει χωρίς λόγο το άγχος και την πίεση του κάθε αγώνα. Οι Αγρινιώτες πρέπει μέσα στον Φεβρουάριο να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις και να εξασφαλίσουν νωρίς την παραμονή τους στην κατηγορία.

Το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών μπαίνει σε μια λογική σειρά, αφού σταματούν οι εμβόλιμοι αγώνες και οι ποδοσφαιριστές θα παίρνουν περισσότερες ανάσες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διατηρηθεί ένας βασικός κορμός και να βρεθεί ομοιογένεια στον τρόπο παιχνιδιού, που θα οδηγήσει σε καλύτερες εμφανίσεις και συνεπώς σε καλύτερα αποτελέσματα. Συνοδεύοντας την συλλογιστική αυτή σκέψη με το -πιο εύκολο- πρόγραμμα που ακολουθεί, τα «καναρίνια» έχουν τη δυνατότητα να καθαρίσουν ακόμη και μέσα στον Φεβρουάριο την υπόθεση παραμονή.

Όλα ξεκινάνε με το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Ατρόμητο. Μετά την δύσκολη παρένθεση με τον Παναθηναϊκό στις 12 του μήνα στη Λεωφόρο, ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει τον Πλατανιά στο Αγρίνιο στις 19 Φεβρουαρίου, την Κέρκυρα εκτός στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ και ο Μάρτιος ξεκινάει με εύκολο θεωρητικά παιχνίδι (εντός με Λεβαδειακό). Αν εξαιρεθεί λοιπόν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο στόχος για 3 με 4 νίκες στα υπόλοιπα παιχνίδια είναι εφικτός και εφόσον αυτό επιτευχθεί, τότε ο Παναιτωλικός θα βάλει πολύ γερές βάσεις για την παραμονή του στην κατηγορία. Ειδικά τα παιχνίδια με την Κέρκυρα και τον Λεβαδειακό δεν πρέπει να χαθούν, αφού οι δύο αυτές ομάδες είναι εκ των άμεσων ανταγωνιστών του Τίτορμου για την παραμονή…

Στο πλαίσιο αυτό, η ενίσχυση του Παναιτωλικού έχει ήδη καθυστερήσει πολύ και οι ευθύνες για την εικόνα της ομάδας δεν είναι μόνο προπονητικές, αλλά και διοικητικές. Ο σχεδιασμός που έγινε για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ήταν πολύ πρόχειρος, την ίδια ώρα που η… αποσυμφόρηση του ρόστερ έγινε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Υπάρχει βέβαια λίγος χρόνος ακόμη για τις μεταγραφές των ελεύθερων, από όπου ο Παναιτωλικός πρέπει να βρει λύσεις για το ρόστερ του Χάβου. Να δώσει δηλαδή λύσεις στον Μακεδόνα τεχνικό που πρέπει ν’ ανταπεξέλθει σε έναν πολύ δύσκολο δεύτερο γύρο, στον οποίο όλες οι ομάδες (ακόμη και οι «τελειωμένοι» Ηρακλής-Βέροια-Λεβαδειακός) θα παλέψουν για την παραμονή τους…

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος