Αναπτυξιακός μοχλός για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

Την αποστολή και το πολύτιμο έργο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περιέγραψε κατά την κοπή πίτας του Ταμείου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019.

«Λειτουργεί ως πρότυπο σε όλη την Ελλάδα με διαφάνεια και αναπτυξιακό προσανατολισμό. Πρωτοπορεί και κάθε χρόνο μας εντυπωσιάζει με την καινοτόμο δράση του», ανέφερε σχετικά ο Περιφερειάρχης.

Ο συνοπτικός απολογισμός του 2018 και οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2019 κυριάρχησαν κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ταμείου, αφού σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Χρήστο Τζομάκα, οι κατανομές που το 2017 ανήλθαν σε 45 εκατ. ευρώ, αυξήθηκαν σε πάνω από 62 εκατ. ευρώ το 2018. Την ίδια χρονιά έγιναν πληρωμές που ξεπέρασαν τα 32 εκατ. ευρώ, χρήματα που διοχετεύτηκαν στην τοπική οικονομία.

Διαγωνισμοί ιδεών – μελετών

Υλοποιώντας τον οραματικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 πρόκειται να παρουσιαστεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ιδεών που προκήρυξε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης με τίτλο «Μελέτη Στρατηγικής Χωροταξικής Ανάπτυξης της περιοχής του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου (Τεχνητή Λίμνη Αστερίου)» με στόχο την ανάδειξη του φυσικού τοπίου και της ευρύτερης ενδοχώρας των Δήμων Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας.

Επίσης, ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός «Μελέτη Ενοποίησης σημείων ενδιαφέροντος και ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών», ενώ βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας η προκήρυξη του τρίτου διαγωνισμού με τίτλο «Μελέτη Στρατηγικής Χωροταξικής Ανάπτυξης περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος