Παραδοσιακές φορεσιές για την 25η Μαρτίου

Στα μέσα του Δεκεμβρίου η καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος

Στις 15 Δεκεμβρίου έχει δεσμευτεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι θα πιστωθεί το κοινωνικό μέρισμα. Παράλληλα προς επίλυση είναι το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στους στρατιωτικούς που εμφανιζόντουσαν χωρίς ασφάλιση και «κοβόντουσαν» από δικαιούχοι. Συγκεκριμένα το πρόβλημα είχε εντοπιστεί με την είσοδο στην αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, προκειμένου να συμπληρωθούν τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου στην αίτηση για την χορήγηση του εν λόγω επιδόματος αυτή απορρίπτεται με την αιτιολογία ότι δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας το πρόβλημα λύνεται σταδιακά με αποτέλεσμα οι στρατιωτικοί που θέλουν να αιτηθούν την χορήγηση κοινωνικού μερίσματος να πρέπει να δοκιμάζουν να κάνουν αίτηση στο koinonikomerisma.gr, μέχρι να δουν ότι έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ το ζήτημα εντοπίστηκε σε λειτουργικό κομμάτι της εφαρμογής και μέχρι να επιλυθεί εφαρμόζεται εναλλακτική δρομολόγηση των αιτηθέντων στοιχείων μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (Ε.Α.Π.).

Παράλληλα έχει προστεθεί και η επιλογή με τα προστατευόμενα μέλη (για παράδειγμα οι φοιτητές) και δεν χρειάζεται, σύμφωνα με το υπουργείο ,να μπουν πλέον στο σύστημα ώστε να συναινέσουν για να εγκριθεί η αίτηση.

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν υποβάλει αιτήσεις  για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος στο koinonikomerisma.gr ενώ τις 893.300 έφτασαν συνολικά οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (03/12/2017, 12:30 μ.μ.) που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 197.061, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις αριθμούν 434.343, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) είναι 474.428 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης ανέρχονται σε 61.423.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος