Μία χρυσή «τομή» μεταξύ των όσων έχει προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου κ. Βερναρδάκης αλλά και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης που ήδη έχει αναλάβει από πέρσι θα επιχειρήσει να βρει το υπουργείο Οικονομικών για το Κοινωνικό Μέρισμα που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα σε οικονομικά αδύναμους πολίτες.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι δεσμευμένο απέναντι στους θεσμούς να διαθέσει το κοινωνικό μέρισμα από το πλεόνασμα που θα υπάρξει στην ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αλλά και την καταβολή ληξιπροθέσμων του δημοσίου προς τους ιδιώτες αλλά και την ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Αυτό είχε δεσμευτεί πέρσι σε επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών στην συμφωνία με τους Θεσμούς, αλλά και στην επιστολή απέστειλε πέρυσι, μετά την διανομή κοινωνικού μερίσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού υπήρξαν τριγμοί μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών λόγο ότι δεν είχε η πρώτη ενημερώσει τους δανειστές.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει να παρουσιάσει στους Θεσμούς ένα «μικτό» σχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει και ενίσχυση δομών (επιστροφή ληξιπροθέσμων του δημοσίου και ενίσχυση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, αλλά και έκτακτο επίδομα, όχι σε 1.000.000 πολίτες, αλλά σε περίπου 500.000 πολίτες σε κατάλογο που είναι έτοιμος και αναμένεται να παρουσιαστεί κατά την τρίτη αξιολόγηση.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος