Τελευταία μέρα αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα

Κλείνει τις επόμενες ώρες η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα του 2018. Η πλατφόρμα κλείνει αργά το βράδυ της Παρασκευής (21/12). Η πληρωμή των τελευταίων δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου του 2018.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 1.600.000 νοικοκυριά έχουν υποβάλει αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα κι έχουν ξεπεραστεί τα 750 εκατομμύρια σε χρηματικό ποσό, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε ο Αναστάσιος Τάγαρης, πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ.

Όσον αφορά στα κωλύματα που έχουν παρουσιαστεί ο κ. Τάγαρης δήλωσε ότι υπάρχει ένας πληθυσμός που έχει κρατηθεί η πληρωμή του (κοινωνικού μερίσματος) λόγω μη διασταύρωσης του ΙΒΑΝ με το ΑΦΜ. Αυτές οι περιπτώσεις είναι κυρίως τρεις κατηγορίες.

Πρώτον, είναι άνθρωποι οι οποίοι δίστασαν να βάλουν το δικό τους ΙΒΑΝ φοβούμενοι μήπως γίνει κατάσχεση στο μέρισμα, ωστόσο το μέρισμα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο. Δεύτερον, αν έχουν βάλει ΙΒΑΝ ενός συγγενικού τους προσώπου και δεν έχουν δικό τους λογαριασμό μπορούν να μπούνε συνδικαιούχοι σε αυτόν το ΙΒΑΝ – λογαριασμό και με το εκκαθαριστικό τους στην τράπεζα και τρίτον είναι άνθρωποι οι οποίοι δήλωσαν το ΙΒΑΝ της εταιρείας τους, ο οποίος όμως έχει το ΑΦΜ της εταιρείας κι όχι του φυσικού προσώπου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος