Θα ευνοηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι – Η νέα απόφαση και τα ποσά που θα καταβληθούν

Νέα -εφάπαξ- καταβολή κοινωνικού μερίσματος, εν όψει Πάσχα, σχεδιάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του workenter, η κυβέρνηση πρόκειται να καταβάλει επίδομα σε 3 εκατ. συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, με το σκεπτικό «ανάσχεσης» των αποφάσεων περικοπών σε Δώρα και επιδόματα αδείας.

Το πιθανότερο είναι οι ενισχύσεις να αντιστοιχηθούν με τα ποσά που παρέχονταν από τα κομμένα δώρα και επιδόματα. Συγκεκριμένα, 250 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ για συνταξιούχους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Το υπό κατανομή κονδύλι αγγίζει τα 658 εκατ. ευρώ αποθέματος του προϋπολογισμού, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η όποια αξιοποίηση θα κριθεί στο Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Το «επίσημο» Δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ

Περίπου μία εβδομάδα πριν το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την καταβολή του δώρου σε χιλιάδες ανέργους.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν για την πίστωση από τον ΟΑΕΔ, η ενίσχυση θα είναι ίση με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου του 2019.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος