Σε πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας κλιμάκιο της ΝΔ

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας Φώτη Τσόλκα και τον Τομεάρχη Υποδομών της ΝΟΔΕ Παναγιώτη Ψύλλια, επισκέφτηκε την Τρίτη (5/12) τις πληγείσες περιοχές από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία τις προηγούμενες ημέρες, αφήνοντας πίσω ένα… βομβαρδισμένο τοπίο.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε αρχικά την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, μια κοινωνική δομή με βαρύ και σημαντικό έργο στην περιοχή. Οι καταστροφές που υπέστη το κτήριο είναι πολλές. Κυρίως επλήγη το υπόγειο βγάζοντας εκτός λειτουργίας μηχανήματα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνικής δομής.

Επόμενος σταθμός η Κοινότητα Ζευγαρακίου του δήμου Αγρινίου όπου σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς… Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους αλλά και με τις τοπικές αρχές και να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής. Μάλιστα, επισκέφθηκε ένα σπίτι, ή μάλλον «ένα κτίσμα» που θύμιζε σπίτι, πλήρως κατεστραμμένο αφήνοντας εφτά άτομα άστεγα. Το απίστευτο ήταν πως ακόμη και η πρόσβαση στο σπίτι αυτό είναι πλέον αδύνατη κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη για την οικογένεια καθώς ένα από τα μέλη της αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα υγείας που χρήζει άμεσης πρόσβασης στο νοσοκομείο. Η ίδια εικόνα στα Φραγκουλέικα Μεσολογγίου. Σπίτια, επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Άνθρωποι σε απόγνωση.

Ο κ. Καραγκούνης σε δήλωσή του τόνισε την ανάγκη «άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων ώστε να αντιμετωπισθούν ζητήματα πρώτης ανάγκης». Επίσης ζήτησε την «άμεση οικονομική στήριξη των Δήμων και της Περιφέρειας ώστε να γίνει η απαραίτητη μίσθωση μηχανημάτων για τον καθαρισμό των δρόμων και την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές». Τέλος, τόνισε πως είναι «απαραίτητη η ενίσχυση των αντιπλημμυρικών έργων και η άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου ώστε να γυρίσει η περιοχή σε μια κανονικότητα και να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος