Η τιμητική εκδήλωση που παρέθεσε η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ Μεσολογγίου την Τετάρτη 17 Απριλίου, εξαίροντας το έργο των μαθητών και την προσφορά των χορηγών που κατέστησαν δυνατή την παρουσία του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης στο τριήμερο φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα” (Μεσολόγγι, 23-25 Μαρτίου), στάθηκε αφορμή ώστε οι «πρωταγωνιστές» να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο.

Από τη μία αυτοί που μαγείρεψαν 72 παραδοσιακές συνταγές από 8 περιφέρειες και «Κέρασαν Ελλάδα» και από την άλλη, οι προμηθευτές που ήταν οι μόνοι που τους χορήγησαν με πρώτες ύλες. Η αλληλεγγύη λοιπόν ήταν αυτή που επιβραβεύθηκε και έδωσε πραγματική και ουσιαστική διάσταση στην προώθηση της γαστρονομίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου «Η εξωστρέφεια που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ της πόλης μας μέσω του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης, αφενός κερδίζει την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών της περιοχής εξαιτίας των ικανοτήτων που επιδεικνύουν και αφετέρου μέσω των μαθητών αποτελεί τους καλύτερους πρεσβευτές της πλούσιας μαγειρικής παράδοσης του Μεσολογγίου δίνοντας ουσία στην διάδοση των μοναδικών στην Ελλάδα προϊόντων του».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή επαίνων προς τους προμηθευτές τους οποίους χαιρέτησε ο διευθυντής της Σχολής κ. Κουτρουμπούσης Ιωάννης. Παράλληλα κάλεσε τους επαγγελματίες να προσλάβουν στις επιχειρήσεις τους μαθητές του ΟΑΕΔ, καθώς είναι επαρκώς καταρτισμένοι, επισημαίνοντας το σημαντικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις τους καθώς επιδοτούνται σε ποσοστό 75% από προγράμματα απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος