Νέα δεδομένα για τους δικαιούχους του ΚΕΑ

ΚΕΑ: Νέα δεδομένα ξεκινούν από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου για τους δικαιούχους του ΚΕΑ, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν νέες αιτήσεις. Συγκεκριμένα, από 1η Νοεμβρίου 2018 τροποποιείται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που επικαλείται το dikaiologitika.gr, με θέμα «Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες την 1η Νοεμβρίου, το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης παραμένει σταθερό μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών και τα πεδία που αφορούν στα εισοδήματα, την περιουσία ή τη σύνθεση του νοικοκυριού δεν τροποποιούνται.

Μετά την πάροδο του εξαμήνου, οι δικαιούχοι υποβάλλουν νέα αίτηση, γιατί στη λήξη του 6μήνου η αίτηση θα ανακληθεί.

Συνεπώς, όσοι δικαιούχοι υπέβαλαν αίτηση ή έχουν κάνει την τελευταία τροποποίηση της αίτησης έως την 31/05/2018, θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση εντός του Νοεμβρίου 2018. Στον παρακάτω πίνακα αναφέρεται ο μήνας κατά τον οποίο οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση με βάση τη συμπλήρωση εξαμήνου.

KEA

Αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλονται απευθείας, στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ www.keaprogram.gr και στα Κέντρα Κοινότητας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος