53,24 εκ. ευρώ συνολικά στον ΟΠΕΚΑ για το ΚΕΑ Ιουνίου 2019 – Πότε θα πληρωθεί

Αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» η εγκριτική απόφαση χρηματοδότησης του ΟΠΕΚΑ για την πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Η απόφαση της Υπουργού Έφης Αχτσιόγλου για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Ιουνίου αναρτήθηκε την Δευτέρα 10 Ιουνίου και λέει μεταξύ άλλων:

«Εγκρίνουμε δαπάνη ύψους 53.247.726,20 € σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μηνός Ιουνίου έτους 2019″

ΟΛΗ η απόφαση ΕΔΩ.

Πότε θα γίνει η πληρωμή

Η πληρωμή του ΚΕΑ για τον Ιούνιο του 2019 αναμένεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα, μεταξύ 24 και 28 του μήνα.

Οι δικαιούχοι λαμβάνουν:

-Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα.
-Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα
-Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Νέα κατηγορία δικαιούχων

Το ΚΕΑ δικαιούνται πλέον όσοι είναι δικαιούχοι Διεθνούς προστασίας κι έληξε η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία.

Προστίθεται νέο άρθρο στην υπουργική απόφαση «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης». Έτσι πλέον θα είναι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι Προγράμματος παροχής οικονομικής βοήθειας και στέγασης «ΕΣΤΙΑ».

Οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας για τους οποίους παύει η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εντάσσονται κατόπιν υποβολής αίτησης στο Κ.Ε.Α. για την πρώτη περίοδο ενίσχυσης των έξι μηνών εφόσον:

α) η απόφαση για την αναγνώριση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας εκδόθηκε έως και τις 31.12.2017 και

β) έχει προηγηθεί επιβεβαίωση των στοιχείων τους από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η ισχύς του παρόντος λήγει στις 31.12.2019.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος