Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα καθαρισμού της γης

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού της Γης, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, περισσότερες από 100 χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να φροντίσουν και να καθαρίσουν περιοχές σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σε συνεργασία με συλλόγους και εθελοντικές ομάδες, ο Δήμος Αγρινίου θα στείλει το δικό του περιβαλλοντικό μήνυμα με δράσεις καθαρισμού ακτών σε συνδυασμό με μεγάλη δράση για τον περιορισμό του πλαστικού μιας χρήσης που τόσα προβλήματα προκαλεί όταν απορρίπτεται στο φυσικό περιβάλλον.

Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει με την Ακτίνα Εθελοντισμού σε αυτή την μεγάλη εκστρατεία αναλαμβάνοντας δραστηριότητα σε τρία σημεία της λίμνης Τριχωνίδας:

Στις 9.30 π.μ. στη θέση ΑΜΠΑΡΙΑ ξεκινά η δράση, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Καινούργιου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καινούργιου, Τ.Ο.Ε.Β. Καινούργιου, ΠΑΟΚ Καινούργιου «ΔΟΞΑ», Κτηνοτροφικό Σύλλογο «ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ», Σύλλογο Παλαιμάχων «ΔΟΞΑΣ» Καινούργιου, Πολιτιστικό και Αθλητικό Όμιλος «ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ», Αθλητικό όμιλο Καινούργιου «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ», την Αθλητική ένωση Καινούργιου και το ΚΑΠΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ.

Συμμετέχουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καινούργιου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Καινούργιου και ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων Γυμνάσιου Καινούργιου. Στην πρωτοβουλία συμμετέχει ακόμη η Δημοτική Κοινότητα Παναιτωλίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναιτωλιου «Χ. ΚΑΠΡΑΛΟ», Λαογραφικό και Χορευτικό Σύλλογος «ΑΙΤΩΛΟ», η Ένωση Γυναικών Παναιτωλιου «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ», ο Ιππικός όμιλος Παναιτωλίου και ο Σύλλογος Εθελοντών Παναιτωλίου «Ο ΦΑΡΟΣ».

Στις 8.30 π.μ. θα ξεκινήσει η δράση στην παραλίμνια ακτή Παντάνασσας με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΥΓΜΑΙΟΣ Ο ΤΡΙΧΩΝΙΟΣ», του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ» Παντάνασσας.

Στις 10.30 π.μ. ξεκινά η δράση στην παραλία Μούρτου από την Αδελφότητα των Απανταχού Καψοραχιτων Παλαιοχωριτών Μακρυνείας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ».

Η μεταφορά των εθελοντών στα τρία σημεία δράσης θα γίνει με προσφορά του Αστικού ΚΤΕΛ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος