Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για τα επεισόδια και τις συλλήψεις στο συλλαλητήριο

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει και καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την καταστολή και τις συλλήψεις που έκανε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Αθήνας εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (Ε.Κ.Α.). «Η κυβέρνηση έδειξε ότι είναι συνένοχος στο νέο έγκλημα στη Συρία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Ε.Κ.Α..

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Ε.Κ.Α. καταδικάζει και καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε χθες (σ.σ. Δευτέρα 16/4) η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε βάρος διαδηλωτών στην Αθήνα (μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων), που διαδήλωναν ενάντια στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών στην Συρία με την επίθεση, ξημερώματα του Σαββάτου, των ΗΠΑ- Βρετανίας- Γαλλίας.

Η μανιασμένη επίθεση των ΜΑΤ, που εφάρμοζαν οδηγίες της κυβέρνησης, είχε σαν αποτέλεσμα 6 τραυματίες και προσαγωγές δυο τραυματιών διαδηλωτών, οι οποίοι σήμερα παραπέμπονται στο αυτόφωρο.

Η κυβέρνηση έδειξε όχι μόνο ότι είναι συνένοχος στο νέο έγκλημα στη Συρία, αλλά θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, τρομοκρατία, εκβιασμούς κ.λπ., προκειμένου να δείξει ότι θα συμβάλει, με κάθε τρόπο, στην υλοποίηση των σχεδίων των ιμπεριαλιστών.

Το Ε.Κ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους να καταγγείλουν τις ενέργειες της κυβέρνησης και να δώσουν αγωνιστικό μαχητικό «παρών» σήμερα Τρίτη 17 Απριλίου στις 19:30 στο Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο καταδικάζοντας το νέο ιμπεριαλιστικό πλήγμα στη Συρία.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος