Σε αναμονή βρίσκονται οι δικαιούχοι του επιδόματος σίτισης της Κάρτας Αλληλεγγύης, αφού μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένονται ανακοινώσεις για την πίστωση των χρημάτων της δέκατης δόσης του επιδόματος.

Μέχρι στιγμής είναι απλώς γνωστό ότι το πρόγραμμα «Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης» έχει παραταθεί για τρεις μήνες, κάτι που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι του θα λάβουν τρεις ακόμη δόσεις του επιδόματος σίτισης και του επιδόματος ενοικίου.

Ωστόσο άγνωστες παραμένουν οι -επίσημες- ημερομηνίες αυτή τη στιγμή για την πληρωμή των επιδομάτων, την ίδια ώρα που το κάθε άτομο περιμένει πως και πως την πίστωση των χρημάτων για το Πάσχα που έρχεται. Οι προθέσεις του Υπουργείου Εργασίας βέβαια είναι να γίνει η πίστωση των χρημάτων πριν το Πάσχα και αναμένεται μέχρι την Μεγάλη Δευτέρα (25/4) να γίνει η πληρωμή του επιδόματος.

Θυμίζουμε ότι τα ποσά που καταβάλλονται ανά άτομο στην Κάρτα είναι από 70 μέχρι 220 ευρώ και η φόρτιση των καρτών Αλληλεγγύης θα γίνει από την Εθνική Τράπεζα, μετά από την μεταφορά του ποσού από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος